Ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) παραπέμπεται ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος φέρεται ως αρνητής της πανδημίας και αντιεμβολιαστής και δηλώνει ότι οι διασωληνώσεις ασθενών με covid-19 γίνονται χωρίς λόγο.

Η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο γίνεται αυτοδικαίως μετά την αποστολή στο ΔΣΑ από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας της γνωστοποίησης δίωξης σε βάρος του.

Ειδικότερα, σε βάρος του δικηγόρου η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον κορωνοϊό.

Η δίωξη του ασκήθηκε μετά την ψήφιση της νέας μορφής της διάταξης του άρθρου 191 ΠΚ, με την επιβαρυντική περίσταση της κατ’ εξακολούθησης διάπραξης του αδικήματος.

Εφόσον ο κατηγορούμενος δικηγόρος παραπεμφθεί σε δίκη για το συγκεκριμένο αδίκημα και κριθεί ένοχος τότε η ποινή που αντιμετωπίζει είναι από 6 μήνες έως 5 χρόνια.

Σε ό, τι αφορά στην παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ, εφόσον κριθεί ένοχος τότε μπορεί να του επιβληθεί ποινή επίπληξης έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.