Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, την οικονομία αλλά και όλες τις τελευταίες εξελίξεις τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε αρχικά: «Δεν εξετάζουμε κανένα σενάριο επιβολής lockdown. Προτεραιότητά μας παραμένει η τόνωση της εμβολιαστικης κάλυψης, σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα Ελευθερία. Έχουμε 500.000 ραντεβού για εμβολιασμούς πρώτης δόσης τον τελευταίο μήνα, ενώ εξαιρετικά καλά πηγαίνουν και τα ραντεβού τρίτης δόσης. Η έμμεση πίεση στους ανεμβολίαστους έχει φέρει αποτελέσματα. Συνεχίζουμε την ενίσχυση του ΕΣΥ, σε συνεργασία και μςε τον ιδιωτικό τομέα, στις περιφέρειες Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, όπου είναι σε εξέλιξη η επίταξη».

Για τον προϋπολογισμό του 2022, ανέφερε: «Η οικονομία της χώρας έχει εισέλθει σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης. Αυτή την προοπτική εξυπηρετεί και ο πρϋπολογισμός του 2022, που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή. Ο νέος προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει νέους φόρους, αλλά έχει νέες μειώσεις φόρων. Προωθύνται παρεμβάσεις για τη στήριξη νοικοκυριών και της απασχόλησης των νέων. Ο σωρευτικός ρυθμός ανάπτυξης 2021 και 2022 θα φέρει το ΑΕΠ στα προ του κορωνοϊού επίπεδα και θα το ενισχύσει περισσότερο. Περιμένουμε νέα μείωση ανεργίας και ο πρωθυπυοργός δεσμεύτηκε για δεύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό».

Δείτε το βίντεο του briefing:

 

Σε ερώτηση για πιθανό lockdown, είπε: «Με τη στρατηγική που έχουμε χαράξει, προχωρούμε για να μείνει η χώρα ανοιχτή και να σώσουμε όσες περισσότερες ζωές μπορούμε».

Σε ερώτηση για τις εκκλησίες, απάντησε: «Η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της με τον τρόπο που μπορεί και η κυβέρνηση τη δική της δουλειά για τους ελέγχους».

Σε ερώτηση για τα rapid test στα σούπερ μάρκετ, είπε: «Ισχύουν συγκεκριμένα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. Καλό είναι να μένουμε εστασμένοι σε όσα ισχύουν. Έχουμε ένα πλαίσιο μέτρων και σταθερή στρατηγική, για ανοικτή οικονομία και χώρα»   

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα από νέου τύπου υποψήφιο μονοδοσικό γερμανικό εμβόλιο πεπτιδίων

«Κορύφωση στις 17 Δεκεμβρίου με ακόμη και 120 θανάτους από κορωνοϊό», προέβλεψε ο Σαρηγιάννης

Αυξάνονται οι εμβολιασμοί: Κλείστηκαν 500.000 ραντεβού σε έναν μήνα, 25.000 μόνο χθες