Στην άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Ο εν λόγω δικηγόρος δηλώνει αρνητής του πανδημίας αλλά και του εμβολίου και υποστηρίζει ότι οι διασωλήνωση τον ασθενών με κορωνοϊό γίνεται χωρίς λόγο.

Πλέον, μετά την άσκηση της δίωξης η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Εφετών προκειμένου ο κατηγορούμενος δικηγόρος να δικαστεί από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας.

Είχε προηγηθεί η διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας, η οποία ξεκίνησε με αφορμή ηλεκτρονικά αρχεία που διαβίβασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στα αρχεία αυτά ο δικηγόρος εμφανίζεται να αναπτύσσει τις επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία απόψεις του. Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας αυτής είχε διαταχθεί πρόσφατα η σύλληψη του κατηγορουμένου, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, πλην όμως αυτός αφέθηκε ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας. Έτσι, η σχετική δικογραφία επέστρεψε στην εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία και προχώρησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης που είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

 

Διαβάστε επίσης:

Ποινική δίωξη εναντίον 48 ατόμων για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα

Γώγος: Μέσα στην φαρέτρα μας και το lockdown αν δεν αποδώσουν τα μέτρα

Ζέττα Μακρή: Θα γίνει πλημμέλημα η στέρηση εκπαίδευσης για τους αρνητές γονείς