Συναγερμός από χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο του Βόλου με νοσηλεία αλλοδαπού από φυματίωση ανοικτού τύπου (μεταδοτική νόσο).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας νεαρός Αφγανός έφτασε χθες το βράδυ στα επείγοντα με πυρετό και προβλήματα στο αναπνευστικό.

Αμέσως οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό αντιληφθήκαν περί τίνος πρόκειται και μετά από τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός πάσχει από φυματίωση ανοικτού τύπου.

Αυτή την ώρα νοσηλεύεται σε καραντίνα στην Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, όπου έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που κρίνονται απαραίτητα γι’ αυτές τις περιπτώσεις, ενώ σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίο Δραμητινό, ο αλλοδαπός ασθενής θα διακομιστεί –ίσως και σήμερα- στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ, ο νεαρής ηλικίας άντρας ενημέρωσε το προσωπικό του Νοσοκομείου ότι είχε μεταβεί στο Βόλο με τρένο από την Λάρισα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, τηρώντας κατά γράμμα τη διαδικασία, ενημέρωσε την υγειονομική Υπηρεσία, ώστε να ακολουθηθεί και ο απαραίτητος έλεγχος στους επιβάτες του τρένου, καθώς στην προκειμένη περίπτωση η νόσος είναι μεταδοτική.

Να σημειωθεί ότι ο νεαρός Αφγανός είχε νοσηλευτεί και κατά το παρελθόν στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία».

Πηγή: thenewspaper.gr