«Πόλεμος» ξέσπασε στην ιατρική κοινότητα, μεταξύ συνδικαλιστών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΙΣ, κ. Αθανάσιου Εξαδάκτυλου περί πληρωμής νοσηλίων από όσους νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με λοίμωξη Covid-19 και είναι ανεμβολίαστοι.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ συμμετέχοντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε πως είναι θετικός στο να πληρώνουν μέρος των νοσηλίων τους οι ανεμβολίαστοι ασθενείς με κορωνοϊό, συμπληρώνοντας ότι «εισάγονται στην Εντατική από επιλογή και καταπατούν το δημοκρατικό δικαίωμα των εμβολιασμένων να έχουν πρόσβαση για θεραπείες για άλλες νόσους». Δήλωσε επίσης ότι το κόστος για το σύστημα υγείας πολλαπλασιάζεται και πληρώνεται από όλους τους πολίτες, και αυτούς που θεραπεύονται με καθυστέρηση. Έκανε μάλιστα πρόταση να καταβάλλεται τμήμα των νοσηλίων, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες των ανεμβολίαστων νοσηλευόμενων.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προεδρείου της ΕΙΝΑΠ, που με ανακοίνωσή του καλεί τα αρμόδια όργανα του ΠΙΣ να επαναφέρουν στην τάξη τον κ. Εξαδάκτυλο, και να του υπενθυμίσουν ότι «είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιωνδήποτε οικονομικών συμφερόντων».

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις από Πέμπτη 18 Νοεμβρίου δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια. Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης» αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κυρία Ματίνα Παγώνη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Κώστας Λιβαδάς και Χαράλαμπος Φασουλάκης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πλεύρης: Αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα

Γεωργαντάς για εμβολιασμούς: Το 50% των δικαιούχων έχει κάνει ήδη τρίτη δόση ή έχει κλείσει ραντεβού

Κορωνοϊός – Αισιόδοξη πρόβλεψη Τζανάκη: Τείχος ανοσίας έως 85% την άνοιξη του 2022