«Δεν αρκεί να φτάσουμε 7-8 εκατ. εμβολιασμένους μέσα σε 12 ή 18 μήνες. Πρέπει να είμαστε εμβολιασμένοι όλοι μαζί την ίδια στιγμή», διεμήνυσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδακτυλος, εξηγώντας  πώς θα επιτευχθεί  η πολυπόθητη ανοσία της αγέλης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ.Εξαδάκτυλος, εκτίμησε ότι οι ανεμβολίαστοι που προχώρησαν στον εμβολιασμό τους τις τελευταίες ημέρες, δεν παρακινήθηκαν από τις εισηγήσεις των υγειονομικών αλλά από την «καθημερινή παρουσία των θανάτων δίπλα τους».

«Είναι πικρό να το λέμε, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους συμβουλεύουμε και να απαντάμε στους λογικούς φόβους και απορίες που έχουν για να πράξουν το αναγκαίο για την προαστασία τους», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στην ανοσία της αγέλης, ο γιατρός συμφώνησε πως κάποια στιγμή τα κρούσματα κορωνοϊού θα αφορούν  «συναχωμένους», ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτό θα γίνει πραγματικότητα υπό συγκεκριμένους όρους.

Σημείωσε, δε, ότι βρισκόμαστε σε μια φάση που θα πρέπει να ανανεώνεται και  η άμυνα των ήδη εμβολιασμένων, με την τρίτη δόση.

Αναφορικά με εκείνους που επιμένουν στον μη εμβολιασμό τους δηλώσε πως φοβάται ότι θα τους πείσει «η επικινδυνότητα του ιού ή ο θάνατος».

Επίσης για τις περιπτώσεις υγειονομικών και γιατρών που εκφράζουν αντιεμβολιαστικές απόψεις, τόνισε ότι τα πειθαρχικά όργανα του ΠΙΣ μεριμνούν για την επίπληξή τους αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Σε πολλές περιπτώσεις έχουν τιμωρηθεί, εκτός δημοσιότητας, με αφαίρεση άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος», πρόσθεσε.