Συνεχίζει να μακραίνει ακόμη και τώρα, στην εκπνοή της εφετινής περιόδου γρίπης, ο κατάλογος με τα θύματα της εποχικής γρίπης. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη και τις επιπλοκές της, κατά το διάστημα 29 Απριλίου μέχρι 5 Μαΐου. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 150.

Η περίοδος της επιτήρησης της εποχικής γρίπης λήγει στις 19 Μαΐου. Ωστόσο, η εφετινή διεκδικεί την αρνητική πρωτιά σε σύγκριση με τις προηγούμενες στο ότι καταγράφονται θύματα και ασθενείς της νόσου μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της. Τα προηγούμενα έτη η νόσος βρισκόταν σε ύφεση από τον Μάρτιο και η κυκλοφορία της γρίπης ελαχιστοποιούνταν τον Απρίλιο, τον δε Μάιο σπανίως καταγράφονταν κρούσματα.

Ωστόσο, ένδειξη για την αποδρομή της γρίπης αποτελεί το γεγονός ότι δεν καταγράφηκε την συγκεκριμένη εβδομάδα επιτήρησης κρούσμα σοβαρής γρίπης που να χρειάστηκε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Από την αρχή της περιόδου, δηλαδή τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και τις 5 Μαΐου, έχουν καταγραφεί 150 θάνατοι λόγω επιπλοκών από τη γρίπη και 388 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 374 χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ.