Στο πλαίσιο των αυξανόμενων κρουσμάτων και τον πολλαπλασιασμό ασθενών είναι συνεχείς οι ανακατατάξεις στα νοσοκομεία, με σκοπό να αποφευχθεί η κατάρρευση του ΕΣΥ, ενώ βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του 4ου κύματος της πανδημίας.

Στο Γ.Ν Παπαγεωργίου αποφασίστηκε για τους προαναφερόμενους λόγους να ανοίξει 5η κλινική covid, ενώ για την επίτευξη του εγχειρήματος κρίνεται αναγκαίο να κλείσει μία ογκολογική.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων του Γ.Ν Παπαγεωργίου Παναγιώτης Τουχτίδης στο GRTimes «Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα πιεστική και αποφασίστηκε με γνώμονα την αποσυμπίεση να προστεθεί πέμπτη κλινική στις μέχρι πρότινος τέσσερις για περιστατικά covid».

Ανησυχητικό είναι ωστόσο ότι για να λειτουργήσει καινούρια κλινική για ασθενείς με κορωνοϊό θα αναγκαστεί να κλείσει μια ογκολογική και οι ασθενείς του ογκολογικού και αιματολογικού να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία αναλόγως.

Όπως αναφέρει ο κύριος Τουχτίδης η κλινική covid έχει δρομολογηθεί να τεθεί σε λειτουργία εντός 48ωρου και να είναι έτοιμη να υποδεχτεί ασθενείς μέχρι την Πέμπτη που έχει εφημερία το Παπαγεωργίου.

Ο κ. Τουχτίδης αναφέρθηκε επίσης και στην τελευταία εφημερία του «Παπαγεωργίου» κάνοντας γνωστό ότι 25 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, 13 σε ΜΑΦ και 108 σε απλές κλίνες, ενώ όπως ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος 15 διασωληνωμένοι ασθενείς στο Παπαγεωργίου βρίσκονται σε ΜΑΦ και στεφανιαία σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Ειδήσεις σήμερα: 

4ο κύμα: Δραστικά μέτρα ζητούν οι ειδικοί και προειδοποιούν ότι οι οικογένειες μολύνονται από τα παιδιά

Γεωργαντάς: Ρεκόρ με 105.000 ραντεβού για εμβολιασμό με την αναμνηστική δόση την Κυριακή

Μητσοτάκης στο «Good Morning Britain»: Δεν θα επιβάλουμε καθολικό lockdown στους ανεμβολίαστους