Στη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού αλλά και στην ισχυρή πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας αναφέρθηκε ο καθηγητής  Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και  μέλος της επιτροπής των Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος σχολίασε τη λήψη μέτρων της Ολλανδίας.

Στην Ολλανδία θα επιβληθούν μέτρα για τρεις εβδομάδες. Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 20.00, ενώ οι δημόσιες διαδηλώσεις δεν θα επιτρέπονται.  Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά και οι έξοδοι εκτός της οικίας θα επιτρέπονται.

«Είδατε ευρωπαϊκές χώρες που είναι σαν κι εμάς περίπου, η Ολλανδία, ίσως και το Βέλγιο στη συνέχεια πήραν πιο δραστικά μέτρα. Δείγμα είναι η κοινή λογική»,δήλωσε ο κ.Γώγος και τόνισε πως εάν ένα μέτρο που εφαρμόζεται τώρα δεν αποδίδει πρέπει να πάμε στο επόμενο. Ωστόσο, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στη χώρα μας.

«Δείγμα είναι η κοινή λογική» είπε τονίζοντας πως εάν ένα μέτρο που εφαρμόζεται τώρα δεν αποδίδει πρέπει να πάμε στο επόμενο.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη διασπορά. Μπορεί η θετικότητα να είναι στο 1,5% αλλά μετράμε τεράστιες μάζες πληθυσμού» σημείωσε συγκεκριμένα ο καθηγητής συμπληρώνοντας πως η επιδείνωση της κατάστασης γίνεται αντιληπτή και από την εικόνα των νοσοκομείων αυτή την περίοδο.

«Δεν έχουμε και πολλά μέτρα διαχείρισης του κορωνοϊού» διεμήνυσε ο κ.Γώγος, ενώ τόνισε πως «το σύστημα υγείας πιέζεται».

Aνέφερε μεταξύ άλλων πάντως πως δεν πιστεύει ότι η εφαρμογή ενός lockdown μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση εν προκειμένω.

Όπως ανέφερε ο κ.Γώγος, το στέλεχος δέλτα «έχει δείξει τα δόντια του πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. Έχει μεγάλη μεταδοτικότητα».

«Το σύστημα υγείας, όσο και να το μεγαλώνεις έχει πεπερασμένα όρια» είπε και συνόψισε πως θα πρέπει να υιοθετηθεί μια συλλογιστική ενιαίου συστήματος με σύζευξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα υγείας.

«Μέχρι να δούμε κάποια ύφεση με τα μέτρα που έχουν ήδη παρθεί, που ελπίζω σε 15 ημέρες να αρχίσουν να αποδίδουν», σχολίασε.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός – Εντυπωσιακό βίντεο: Πώς το εμβόλιο mRNA «μαθαίνει» τα κύτταρα να σκοτώνουν τον κορωνοϊό