Σοκ προκαλούν οι ιστορίες ανθρώπων υγιών που δυστυχώς χάνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό επειδή αρνούνται τον ιό και αρνούνται να διασωληνωθούν. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, όταν φτάνουν στο παρά πέντε, μετανιώνουν για τις επιλογές που έκαναν, ωστόσο αποδεικνύεται ότι είναι αργά.

Μία χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι του Γιώργου Χαντζή, που έχει σκορπίσει πένθος στην τοπική κοινωνία  της Φθιώτιδας. Ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής ομάδας του Νέου Κρικέλλου έδωσε τη δική του μάχη και άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Παρασκευής σε ηλικία 51 ετών, νικημένος από τον κορωνοϊό, αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του και τα δυο τους αγόρια ηλικίας 5 και 15 ετών.

Ο 51χρονος είχε εισαχθεί σε άσχημη κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας στις 2 Νοεμβρίου και τρεις ημέρες αργότερα διασωληνώθηκε, εξαιτίας των επιπλοκών που του δημιούργησε η Covid. Διακομίστηκε μάλιστα στη ΜΕΘ Τρικάλων, καθώς δεν υπήρχε άδειο κρεβάτι στην Εντατική στη Λαμία.

 

Δυστυχώς άντεξε μία εβδομάδα και χθες Παρασκευή 12 Νοεμβρίου κατέληξε. Οι συγχωριανοί του στο Νέο Κρίκελλο δεν μπορούν να πιστέψουν πως μέσα σε λίγες ημέρες χάθηκε ο 51χρονος. «Δυστυχώς ήταν αρνητής. Δεν άκουγε κανέναν. Του λέγαμε να εμβολιαστεί. Δεν ήθελε να ακούσει για το εμβόλιο. Όταν αρρώστησε άργησε να πάει στο νοσοκομειο. Ακόμα και όταν είχε χαμηλό οξυγόνο δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο…». Συγκλονισμένος ο ξάδερφός του και πρόεδρος της Κοινότητας του Νέου Κρικέλλου Δημήτρης Χαντζής, περιγράφει στο LamiaReport την τελευταία επικοινωνία που είχε μαζί του. «Ο Γιώργος δεν πίστευε ότι ο κορωνοϊός ήταν τόσο επικίνδυνος όσο έλεγαν και δεν είχε κάνει το εμβόλιο. Ακόμη και όταν νόσησε, πίστευε ότι θα το περάσει όπως το κρυολόγημα. Δυστυχώς οι φόβοι όλων μας, που τον παροτρύναμε να εμβολιαστεί, επαληθεύτηκαν», λέει και προσθέτει τα τελευταία συγκλονιστικά λόγια του αγαπημένου του ξάδερφου: «Η μεγαλύτερη βλακεία που έκανα στη ζωή μου ήταν να μην κάνω το εμβόλιο. Δημήτρη πες σε όλους να εμβολιαστούν να σώσουμε ζωές»!

Τραγική είναι και η περίπτωση μίας 51χρονης με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Η 51χρονη που προσβλήθηκε και νόσησε από τον κορωνοϊό, όπως δήλωσε και η μητέρα της ήταν αρνήτρια του Covid-19 και του εμβολίου, άφησε τελικά την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Αν και τελικά η γυναίκα διασωληνώθηκε, ήταν ήδη αργά καθώς έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό μετά από 25 μέρες.

 

Η μητέρα της 51χρονης επιμένει παρά το θάνατο της κόρης της ότι το εμβόλιο δεν είναι καλό και καλώς δεν το έκανε. «Το εμβόλιο δεν είναι καλό» είπε και συμπλήρωσε πως ήταν «θέλημα Θεού, ο Θεός ήθελε να την πάρει».

Μία ανιψιά της άτυχης γυναίκας, μιλώντας, ωστόσο στον Alpha, καταγγέλλει ότι ένας επόπτης υγείας προέτρεπε την 51χρονη να μη διασωληνωθεί, να υπογράψει και να φύγει από το νοσοκομείο.

Ο διάλογος της 51χρονης με τον επόπτη

Πριν καταλήξει η 51χρονη, σύμφωνα με όσα παρουσίασε ο Alpha, προηγήθηκε ο ακόλουθος διάλογος – μέσω μηνυμάτων – με τον επόπτη:

«Θέλουν να με διασωληνώσουν. Με οξυγόνο 93-94. Μπορείτε να με βοηθήσετε;» είπε η 51χρονη με τον επόπτη να απαντά: «Τι έπαθες; Υπόγραψε και φύγε. Μη δεχθείς. Κάλεσε την αστυνομία». «Πώς να καλέσω αστυνομία; Αφού είμαι με οξυγόνο. Δεν μπορώ να μιλήσω» αποκρίθηκε η 51χρονη.

Προκαλούσε μέσω Facebook ο επόπτης: «Οι φονιάδες θα πληρώσουν – Πουλημένοι γιατροί, τροποποιούν το DNA»

Aίσθηση προκαλούν, παράλληλα, πλήθος αναρτήσεων του επόπτη στο Facebook, ο οποίος κάνει λόγο για «τροποποίηση του ανθρώπινου DNA» με τα εμβόλια.

«Έφυγε πριν από λίγο η Π… όπως πληροφορούμαι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες, ίνα αναπαύονται εκ των κόπων αυτών. Τα δε έργα αυτών ακολουθεί μετ’ αυτών. Καλή ανάσταση Π… και καλή αντάμωση. Οι φονιάδες σου θα πληρώσουν» ανέφερε αρχικά.

Λίγες ώρες μετά, ο ίδιος άνθρωπος, επανήλθε αναφέρθηκε σε γιατρούς που δέχθηκαν να κάνουν το εμβόλιο και να τροποποιήσουν το DNA τους: «Εξωνημένοι γιατροί, στους φαρμακοβιομηχανους, που δέχτηκαν εν γνώση τους, και εν πλήρη συνειδηση, να τροποποιησουν το DNA τους, μη σεβομενοι την ίδια την ζωή τους, αποδεδειγμένα πλέον, μετά τις φρικαλεες αποκαλύψεις της πρόσφατης Σουηδικής ερευνας, περιμένει κανείς, να σεβαστούν τις ζωές των ασθενών τους, μέσα στα νοσοκομεια; Όχι βέβαια. Δεν δικαιούστε ούτε να ομιλείτε, ούτε να απειλείτε. Βγάλτε τον σκασμό, τόσο απλά, γιατί με κάθε κουβέντα που λέτε, επιβαρύνετε την θέση σας. Οι απόλυτα και πρωταρχικά υπεύθυνοι για την τραγωδία της ιατρικής απάτης, που βιώνει η ανθρωπότητα».

Ασθενής πέταξε τα σωληνάκια και έφυγε από το νοσοκομείο, τον βρήκαμε ημιθανή σε παγκάκι, λέει ο Νίκος Καπραβέλος

Για ηθικούς αυτουργούς της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία με την πανδημία έκανε μίλησε νωρίς σήμερα το πρωί στον Σκάι ο ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος. 

Όπως είπε τις προηγούμενες ώρες στο νοσοκομείο του είχαν 53 εισαγωγές ρεκόρ, ενώ υπάρχουν και νοσοκομεία με περισσοτέρους ασθενείς.«Τρεις διασωληνώσεις, με αντίστοιχους θανάτους, πολύ μεγάλη πίεση. Τα καταφέρνουμε, αλλά είμαστε οριακοί. Έχουμε 36 κλίνες εντατικής για COVID, που είναι όλες καλυμμένες, και 4 εισαγωγές για τα υπόλοιπα. Είχαμε φοβερό τροχαίο με νεκρό και ένα με κρίσιμη κατάσταση γιατί είναι και τα μη COVID περιστατικά». «Δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες, η πίεση είναι μεγάλη. Αν έρθει κάποιος στην εντατική δεν έχουμε πού να τον βάλουμε» προειδοποίησε.

«Πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι ναι μεν ο κορωνοϊός είναι ο φυσικός αυτουργός της κατάστασης, αλλά υπάρχουν και πολλοί ηθικοί αυτουργοί, που παραπλανούν πιέζουν και ξεγελούν» υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος. «Ζητούν άνθρωποι μέσα στην αφέλεια τους τη βοήθεια μη γιατρών, και κάποιοι δέχονται να κατευθύνουν τις ζωές ανθρώπων υπάρχει παραβατικότητα, να το δει η πολιτεία» κατήγγειλε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ασθενείς που έρχονται καθυστερημένα στα νοσοκομεία, δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό και ανέφερε ότι χθες στο «Παπανικολάου» ασθενής πέταξε τα σωληνάκια, χρειαζόταν οξυγόνο, και έφυγε από το τμήμα. «Τον βρήκαμε στα παγκάκια του Παπανικολάου ημιθανή και τον επιστρέψαμε πίσω. Προφανώς είχε άκουσε κάποιες… συμβουλές»  σχολίασε.

«Είμαστε σε πόλεμο», λέει η Παγώνη

«Είμαστε σε πόλεμο» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά) Ματίνα Παγώνη για την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία στα νοσοκομεία.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δύσκολη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και κατεβαίνει και κεντρικά… Είναι δύσκολες μέρες για τον ιατρικό κόσμο, δημιουργούνται και αντιπαραθέσεις με τους ιδιωτικούς γιατρούς που αφήνουν τα ιατρεία τους, τους καταλαβαίνω, αλλά είμαστε σε εποχή πολέμου, και όταν είμαστε σε πόλεμο παίρνουμε όπλο και πολεμάμε, δε διαχωριζόμαστε, πρέπει να φύγει η πανδημία και να επανέλθουμε στην κανονικότητα όπως πριν δύο χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ζήτησε και πάλι εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας και είπε: «Η μάσκα δεν πρέπει να βγαίνει. Η μάσκα στα ΜΜΜ κάτω από τη μύτη είναι σα να μη φοράνε μάσκα».