Γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Για «πικρό Δεκέμβριο» εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού προειδοποίησε σήμερα ο απερχόμενος υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν.

Με τις αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, η κυβέρνηση του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι οι γειτονικές χώρες της όπως η Αυστρία, η Τσεχία και η Ουγγαρία είναι «περιοχές υψηλού κινδύνου» συνιστώντας στους Γερμανούς πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια .

Από την πλευρά του, το επιδημιολογικό Ινστιτούτο «Robert Koch» ζήτησε την ακύρωση των μεγάλων εκδηλώσεων την ώρα που ξεκινά η περίοδος του Καρναβαλιού και οι χριστουγεννιάτικες αγορές ετοιμάζονται να ανοίξουν.

Σχολιάζοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη Γερμανία, ο επικεφαλής του ινστιτούτου Robert Koch, Λόταρ Βίλερ, υποστήριξε ότι, δεν πρόκειται πάει σε κανένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Στην Κολωνία, η δήμαρχος υπερασπίστηκε την απόφασή της να επιτρέψει την έναρξη της καρναβαλικής περιόδου.

Όσοι θέλουν να διασκεδάσουν στο γερμανικό Καρναβάλι, θα πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμό ή χαρτί που να πιστοποιεί ότι έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid προτού εισέλθουν στις εορταστικές «ζώνες» .

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας της Αυστρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να λήγουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού – Θα υπάρξει και 4η δόση;

Να αναβληθούν οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές, λέει ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης