Προβληματισμό προκαλεί η παραδοχή του καθηγητή πνευμονολογίας Θόδωρου Βασιλακόπουλου , ότι στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας είχαν δημιουργηθεί 5 κλίνες ΜΕΘ χωρίς προδιαγραφές, στο νοσοκομείο «Λαϊκό», οι οποίες είχαν χαμηλή αποτελεσματικότητα

«Όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική COVID του νοσοκομείου δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο», είπε μιλώντας στο Οpen και συνέχισε:

«Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε με μέτρια αποτελέσματα. (…) Οι κλίνες που λέει ο κ. Γιαννάκος ότι αναπτύχθηκαν στο προηγούμενο κύμα δεν είναι πραγματικές κλίνες. Αναπτύχθηκαν στο Λαϊκό και έπειτα έπαψαν να λειτουργούν. Δημιουργήθηκε ένα τμήμα, δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία, αν δείτε τα ποσοστά θνητότητας θα καταλάβετε, δεν μπορώ να πω περισσότερα. Δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν 10.000 ΜΕΘ επειδή ο κόσμος δεν εμβολιάζεται».

Διαβάστε επίσης:

Τα χιλιάδες κρούσματα τρομάζουν και φέρνουν αύξηση 200% στους εμβολιασμούς

Θα έχουμε γύρω στα 9.500 κρούσματα την ημέρα τον Δεκέμβριο, εκτιμά ο Σαρηγιάννης

Βρέθηκε νέος πρωτεϊνικός στόχος που ανοίγει τον δρόμο για αποτελεσματικότερη ανοσία των εμβολίων Covid-19