Εικόνες συμφόρησης επικρατούν σε πολλές ΜΕΘ της χώρας, με τους γιατρούς να μιλούν  για κόλαση και πόλεμο, τη στιγμή που εκφράζουν φόβο μην γίνουμε Ρουμανία.

Ασθενείς κατέγραψαν εικόνες από την χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ όπου οι διάδρομοι γέμισαν με ράντζα προκειμένου να αντιμετωπιστούν non covid περιστατικά.

«Είχαμε πόλεμο, η νύχτα ήταν κόλαση. Σε όλες τις κλινικές έχουμε βάλει 13 με 15 ράντζα στους διαδρόμους. Δεν υπάρχει χώρος να καθίσει σε μια καρέκλα ένας συνοδός», δήλωσε στο Mega ο Γιάννης Πλαγιαννάκος, αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΝ.

Το ΕΣΥ εκπέμπει σήμα κινδύνου, καθώς 3.500 είναι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό. Η πληρότητα στις ΜΕΘ της επικράτειας ξεπερνά το 88%, ενώ κανένα κενό κρεβάτι δεν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη.

«Κινδυνεύουμε να γίνουμε Ρουμανία»

Δραματική ήταν η κατάσταση τη νύχτα και στο νοσοκομείου Παπανικολάου. Ο διευθυντής της εντατικής Νίκος Καπραβέλος εκπέμπει σήμα κινδύνου και προειδοποιεί ότι στα νοσοκομεία της πόλης θα αναγκαστούν να νοσηλεύουν ασθενείς στο πάρκινγκ του νοσοκομείου όπως έγινε στη Ρουμανία.

«105 προσελεύσεις σήμερα στο Νοσοκομείο μας και άλλοι τόσοι φύγανε γιατί δεν μπορέσαμε να τους εξυπηρετήσουμε. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε και εμείς θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στο πάρκινγκ ασθενείς δε θα έχουμε άλλες κλίνες όπως η Ρουμανία», προσέθεσε.

Κρεβάτια στις εντατικές της Θεσααλονίκης δεν υπάρχουν, ενώ  τέσσερις είναι οι διασωληνωμένοι εκτός εντατικής στο Παπανικολάου, δύο στο ΑΧΕΠΑ, τέσσερις στο Ιπποκράτειο και πέντε στο Παπαγεωργίου. Οι γιατροί έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και προσπαθούν να διαχειριστούν ασθενείς.

Οι εντατικές σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα γέμισαν. Δεν υπάρχει κανένα κρεβάτι κενό στις εντατικές των νοσοκομείων Σερρών, Γιαννιτσών, Κατερίνης, Βέροιας, Χαλκιδικής, Πτολεμαΐδας και Κοζάνης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Εκτινάχθηκαν στα 8.613 τα νέα κρούσματα, 486 οι διασωληνωμένοι, 46 θάνατοι

Λύματα: Εκτοξεύθηκε κατά 207% το ιικό φορτίο στο Ρέθυμνο – Αύξηση 61% στην Αττική

«Παραμένει η σύσταση για εμβολιασμό με τρίτη δόση στους έξι μήνες» δηλώνει ο Θεμιστοκλέους