Αίτηση για άδεια χορήγησης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε παιδιά 6-11 ετών υπέβαλε η Moderna στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). Η αίτηση έρχεται σε μία περίοδο που αρκετές χώρες, όπως η Σουηδία, αναστέλλουν τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος για νέους ηλικίας κάτω των 30 ετών, λόγω σπάνιων παρενεργειών.

Τον Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε «πράσινο φως» για τη χορήγηση του εμβολίου σε εφήβους 12-17 ετών.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η Moderna ανακοίνωσε ότι ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει την αξιολόγηση για τη χρήση του σκευάσματος στα άτομα 12-17 ετών, μελετώντας τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας.

Η φαρμακοβιομηχανία καθυστέρησε την υποβολή αίτησης στις ΗΠΑ για χορήγηση του εμβολίου της στα παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών, ενόσω ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων, FDA, ολοκληρώνει την αξιολόγησή του για τη χρήση του εμβολίου στην ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο, η εταιρία ανέφερε πως το εμβόλιο προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση σε παιδιά ηλικίας έξι έως 11 ετών και πως σχεδιάζει να υποβάλει τα δεδομένα στην κρίση των ρυθμιστικών αρχών σε όλο τον κόσμο σύντομα.

Σύμφωνα με τη Moderna, στην αίτησή της στον ΕΜΑ προτείνεται η χρήση μίας δόσης 50 μικρογραμμαρίων του εμβολίου σε παιδιά, στη μισή περιεκτικότητα που χρησιμοποιείται για τον εμβολιασμό των ενηλίκων.