«Ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές και όποιος το αρνείται το κάνει είτε λόγω άγνοιας είτε εμμονής είτε γιατί επιλέγει να «παρασυρθεί» από ανεύθυνους κι όχι από επιστήμονες», έγραψε σε δημοσίευσή του ο επιμελητής Α΄ στην Πέμπτη πνευμονολογική του νοσοκομείου ΣωτηρίαΓιώργος Χειλάς.

Ο ίδιος σημείωσε πως η κοινωνία βρίσκεται στα… κάγκελα και πως «η αναπαραγωγή «επικείμενων καταστροφών» και «δυσοίωνων προβλέψεων» δεν οδηγεί πουθενά»

Όπως είπε: «Η λύση είναι ο ήρεμος επιστημονικός λόγος που αυξάνει την εμπιστοσύνη στην υγειονομική αλήθεια και ταυτόχρονα αυξάνει την εμβολιαστική κάλυψη»

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Όπως είναι λογικό, όλη η κοινωνία (και φυσικά οι υγειονομικοί) βρίσκονται στα «κάγκελα» μετά από 20 μήνες πρωτοφανούς ταλαιπωρίας και μη κανονικότητας. Ωστόσο, όλοι μας οφείλουμε να είμαστε σοφότεροι από την καθημερινή μας τριβή με το «πρόβλημα»:

1. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές, όποιος το αρνείται το κάνει είτε λόγω άγνοιας είτε εμμονής είτε γιατί επιλέγει να «παρασυρθεί» από ανεύθυνους κι όχι από επιστήμονες.

2. Επιτέλους η λέξη «κρούσμα» θα πρέπει να αντικατασταθεί από τη φράση «ημερήσιες νέες διαγνώσεις ή μολύνσεις».

3. Ο δείκτης θετικότητας καθορίζει την επιβάρυνση του υγειονομικού συστήματος και όχι ο αριθμός των μολύνσεων.

4. Οι ημερήσιες μολύνσεις αλλά και νοσηλείες είναι μεν υψηλές σε αριθμό, αλλά σημειώνονται με ανοικτή την κοινωνία. Γεγονός ευθέως ανάλογο της μεγάλης προσφοράς του εμβολιασμού.

5. Η αναπαραγωγή «επικείμενων καταστροφών» και «δυσοίωνων προβλέψεων» δεν οδηγεί πουθενά και αυτό έχει επιβεβαιωθεί πολλάκις. Η λύση είναι ο ήρεμος επιστημονικός λόγος που αυξάνει την εμπιστοσύνη στην υγειονομική αλήθεια και ταυτόχρονα αυξάνει την εμβολιαστική κάλυψη.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ – ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ – ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΜΕ