Από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού οι χρόνια πάσχοντες ηλικιωμένοι με κινητικά προβλήματα και οι φροντιστές τους, είχαν έναν πολύτιμο σύμμαχο για τη φροντίδα της υγεία τους κατ’ οίκον, το πρόγραμμα «Γήρας τιμάν», που παρέχει δωρεάν κατ’ οίκον ανακουφιστική φροντίδα με έμφαση στις ιδιαίτερες ανάγκες των ηλικιωμένων ασθενών με χρόνια νοσήματα και όσων ασχολούνται με τη φροντίδα τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη ΝΟΣΗΛΕΙΑ με την υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος και λειτουργεί συμπληρωματικά με την αγωγή από τον θεράποντα ιατρό των ηλικιωμένων, στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης του ατόμου.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του 1ου κύκλου του προγράμματος, από την 1η Νοεμβρίου ξεκίνησε ο 2ος κύκλος του «Γήρας τιμάν», ο οποίος περιλαμβάνει υπηρεσίες φροντίδας υγείας στο σπίτι και υπηρεσίες Τηλεϊατρικής, μέσω της Ψηφιακής Κλινικής της ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ.

Το πρόγραμμα επιδιώκει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων χρόνια πασχόντων ασθενών και των μελών της οικογένειας που έχουν επωμιστεί τη φροντίδα τους.

Δωρεάν υπηρεσίες:

  • Ιατρονοσηλευτική υποστήριξη (ιατρική περίθαλψη, νοσηλευτικές πράξεις, καθετηριασμοί, φροντίδα ελκών, αιμοληψίες κ.ά.).
  • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη (συνεδρίες, ενημέρωση για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων, υποστήριξη οικογένειας).
  • Φυσικοθεραπευτική υποστήριξη (μυϊκή ενδυνάμωση, κινησιοθεραπεία, αναπνευστική φυσικοθεραπεία κ.ά.).
  • Τηλεφωνική καθοδήγηση και στήριξη (μέριμνα για τις επιπλέον ανάγκες των ασθενών).