Για τα αποτελέσματα της σύγκρισης μεταξύ εμβολιασμένων και μη και τις επιπτώσεις στην εικόνα της πανδημίας στην χώρα μας μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία, από κάθε 100.000 εμβολιασμένους, προκύπτει ένας στην εντατική ενώ από κάθε 9.000 εμβολιασμένους βρίσκεται ένας στην εντατική. Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή και οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι πάρα πολύ κουρασμένοι. Πρόσθεσε ότι το Σύστημα Υγείας έχει αντέξει έως τώρα δύο φορές και πέρα από τα όριά του, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι καλό να τα εξαντλούμε «κάθε τρεις και λίγο».

Για τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ο πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε ότι εφαρμόζονται για να τους προστατεύσουν και πρέπει να τηρηθούν και να επιτηρηθούν. Αναφέρθηκε δε ιδιαίτερα σε όσους βρίσκουν «ευφυείς» τρόπους για να παρακάμπτουν τους ελέγχους, λέγοντας πως εκθέτουν τον εαυτό τους αλλά και τους συνανθρώπους τους σε κίνδυνο. Πρότεινε μάλιστα να εξεταστεί ξανά το ζήτημα των πιστοποιητικών από γειτονικές χώρες που γίνονται δεκτά στη χώρα μας.

Παρομοίωσε το lockdown με ακρωτηριασμό που γίνεται κάθε προσπάθεια για να αποφευχθεί αλλά κανείς δεν μπορεί δογματικά να τον απορρίψει. «Τα lockdown είναι σαν τους ακρωτηριασμούς στη χειρουργική. Είναι απολύτως ανεπιθύμητα, απευκταία, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να αποφευχθούν, αλλά ο δογματισμός στην ιατρική δεν επιτρέπεται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Crash test σήμερα για τράπεζες και δημόσιο μετά το ρεκόρ ελέγχων στην πρεμιέρα