Οκτώ χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην κινητοποίηση των αντιεμβολιαστών και επικριτών του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου», σήμερα στην Τεργέστη.

Οι αστυνομικές αρχές φάρμοσαν για πρώτη φορά την απόφαση του δημάρχου Ρομπέρτο Ντιπιάτσα και δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να εισέλθουν στην κεντρική πλατεία της πόλης, την Πιάτσα Ουνιτά ντ΄Ιτάλια, αφιερωμένη στην ενότητα της Ιταλίας.

Οι αστυνομικοί απέκρουσαν τους διαδηλωτές. Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες «ύψωσαν τα γκλοπ τους χωρίς όμως να τα χρησιμοποιήσουν».

Βάσει της απόφασης του δημάρχου, εξαιτίας και της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη, οι διαδηλώσεις στην Πλατεία Ουνιτά ντ’ Ιτάλια απαγορεύονται μέχρι το τέλος του χρόνου. Ελάχιστοι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση φορούσαν μάσκα και, ουσιαστικά, δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Στο Μιλάνο, δε, οι αντιεμβολιαστές άλλαξαν απροειδοποίητα την κατεύθυνση της πορείας που είχε συμφωνηθεί με την διεύθυνση της αστυνομίας, και μπλόκαραν την κίνηση σε κεντρικά σημεία της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Mια μικρή ομάδα διαδηλωτών, μάλιστα, έσπρωξε και προπηλάκισε δημοσιογράφο και οπερατέρ της ιταλικής διαδικτυακής ειδησεογραφικής πύλης Fanpage.