Ο δήμαρχος της Νέας ΥόρκηςΜπιλ Ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να πληρώνει 100 δολάρια σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών  για να κάνουν το εμβόλιο τους για την COVID-19, καθώς οι γονείς σχημάτιζαν σήμερα ουρές για να κάνουν τα παιδιά τους την πρώτη δόση.

Ο 60χρονος Δημοκρατικός είχε ενημερώσει νωρίτερα ότι τα παιδιά θα εμβολιάζονται σε εγκαταστάσεις της πόλης από χθες και στα σχολεία τη Δευτέρα, αφού η FDA ενέκρινε το εμβόλιο δύο δόσεων της Pfizer και γι αυτές τις ηλικίες.

Συνολικά έχουν παραγγελθεί 300.000 δόσεις εμβολίων, την ώρα που υπάρχουν αντιδράσεις για το εάν η ηλικιακή ομάδα χαμηλού κινδύνου πρέπει να κάνει το εμβόλιο.

παιδια2

Από την έναρξη της πανδημίας υπήρξαν 680 θάνατοι ανήλικων, που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με το CDC, που αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 0,1 τοις εκατό των θανάτων από την Covid-19 στη χώρα.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο απερχόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, επιβεβαίωσε ότι τα παιδιά θα λάβουν το μπόνους εμβολίου των 100 δολαρίων, όπως είχε συμβεί και για ενήλικες που εμβολιάστηκαν μετά από τις 30 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα κινήτρων για το εμβόλιο COVID περιλαμβάνει μια προπληρωμένη χρεωστική κάρτα 100 $ με την απόδειξη της πρώτης δόσης.

paidi12

Από τη Δευτέρα, κάθε δημόσιο σχολείο της Νέας Υόρκης με μαθητές ηλικίας 5 έως 11 ετών θα έχει μια ημέρα αφιερωμένη στον εμβολιασμό στο ίδιο το σχολικό κτίριο.

Ο Επίτροπος Υγείας της Νέας Υόρκης, Δρ. Ντέιβ Τσόκσι, δήλωσε ότι 38.000 κρούσματα Covid θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν κάθε Νεοϋορκέζος ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών έκανε το εμβόλιο.