Τη δυνατότητα να λάβουν ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της Covid, προσερχόμενοι χωρίς ραντεβού σε κάποιο από τα αρμόδια κέντρα εμβολιασμού, θα έχουν οι κάτοικοι της Αγγλίας, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της χώρας να προσπαθεί να θωρακίσει τον πληθυσμό όσο καλύτερα μπορεί ενόψει χειμώνα.

Από σήμερα, όλοι όσοι είναι επιλέξιμοι για ενισχυτική δόση και έχουν κάνει τη δεύτερη δόση πριν από, τουλάχιστον, έξι μήνες, θα μπορούν να μεταβουν σε κάπιο από τα εκατοντάδες walk-in σημεία εμβολιασμών για να κάνουν την τρίτη δόση. «Το προσωπικό του NHS διευκολύνει όλους όσοι θέλουν να λάβουν ενισχυτική δόση και από σήμερα, όλοι μπορούν να βρουν το πιο κοντινό σε αυτούς σημείο και να σπεύσουν χωρίς καθυστερήσεις να εμβολιαστούν» ανέφερε η αναπληρώτρια επικεφαλής του εμβολαιστικού προγράμματης του NHS Αγγλίας, Nikki Kanani.

Σύμφωνα με το NHS, περισσότεροι από έξι εκατομμυρια άνθρωποι έχουν λάβει ενισχυτική δόση. Συνολικά, εννέα ομάδες είναι αυτές που έχουν επιλεγεί σε πρώτη φάση για τη χορήγησή της, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι άνω των 50, οι εξαιρετικά ευάλωτοι ή ανοσοκατεσταλμένοι, οι εργαζόμενοι στο NHS, οι εργαζόμενοι σε δομές κοινωνικής πρόνοιας και οι ένοικοι οίκων ευγηρίας.

Στο μεταξύ, τα τελευταία στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας δείχνουν ότι 7.925.851 άτομα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν κάνει αναμνηστική ή τρίτη δόση – περίπου το 13,8% του εμβολιασμένου πληθυσμού ηλικίας 12 ετών και άνω.

Eιδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια οι θάνατοι παγκοσμίως

Κορωνοϊός – Παγώνη: «Πολύ σοβαρό» το πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα – Μεταφέρθηκαν 5 ασθενείς στην Αθήνα

Κορωνοϊός – Μίνα Γκάγκα: «Ερχονται 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα στις 11 Νοεμβρίου»