Η Συμβουλευτική επιτροπή της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) συνέστησε ομόφωνα την Πέμπτη τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου της Moderna σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και στις ευπαθεις ομάδες, σε ένα κρίσιμο βήμα πριν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν τη χορήγηση τρίτων δόσεων σε περισσότερα από 69 εκατ. άτομα που εμβολιάστηκαν αρχικά με αυτό το εμβόλιο, όπως μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης το CNBC.

Μάλιστα η τελική απόφαση της FDA για την τρίτη δόση της Moderna θα μπορούσε να έρθει μέσα σε λίγες ημέρες. Την ίδια ώρα μια συμβουλευτική επιτροπή του CDC θα ψηφίσει την πρόταση της FDA την ερχόμενη εβδομάδα. Εάν η FDA και το CDC δώσουν την έγκριση, η διανομή των ενισχυτικών δόσεων θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα για τους Αμερικανούς που ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους πριν από τουλάχιστον έξι μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτρέπει τις πλούσιες χώρες να σταματήσουν τη διανομή ενισχυτικών δόσεων και ορισμένοι επιστήμονες λένε ότι δεν είναι πεπεισμένοι ότι περισσότεροι Αμερικανοί χρειάζονται την τρίτη δόση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το με το CNBC.