Ένα μάλλον πρωτόγνωρο περιστατικό συνέβη στην Κοζάνη σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής, όπου προκλήθηκε ένταση όταν αστυνομικοί από την μια πήγαν για έλεγχο των μέτρων για την πανδημία και από την άλλη κλήθηκαν και οι ίδιοι… να ελεγχθούν από τον ίδιο τον εστιάτορα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το kozanimedia.gr την περασμένη Κυριακή, δυο αστυνομικοί, φορώντας τις μάσκες τους, εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο του εν λόγω καταστήματος εστίασης, ο οποίος την ώρα εκείνη ήταν άδειος, και επέβαλαν πρόστιμο σε εργαζόμενη, η οποία φέρεται να φορούσε μάσκα, αλλά εκείνη τη στιγμή «να την είχε κατεβάσει για να πιει νερό».

Στο σημείο εκείνο προκλήθηκε ένταση καθώς η εργαζόμενη διαμαρτυρήθηκε όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο και την ίδια την υποστήριξε και ο εστιάτορας. Οι αστυνομικοί φέρονται μάλιστα να έκοψαν πρόστιμο και σε δεύτερη εργαζόμενη η οποία ωστόσο όπως υποστήριξε η διεύθυνση του εστιατορίου ήταν σε ώρα εκτός εργασίας.

Ακολούθησαν ακόμη πιο έντονες διαμαρτυρίες της διεύθυνσης του μαγαζιού, ο ιδιοκτήτης του οποίου ζήτησε από τους δυο αστυνομικούς να επιδείξουν και εκείνοι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, εφόσον εισήλθαν για έλεγχο σε εσωτερικό χώρο καταστήματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, κανείς δε δέχθηκε να επιδείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη, μάλιστα, δικηγόρος από την Αθήνα, ο οποίος βρισκόταν ως πελάτης στο συγκεκριμένο μαγαζί, αναφέροντας μια σειρά ζητημάτων στους άντρες της Αστυνομίας και ζητώντας να επιδείξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους. Τότε δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στις δυο πλευρές, με τη συνέχεια να δίνεται στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης, όπου υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις!

Η πλευρά της διεύθυνσης του restaurant κατηγορεί τους αστυνομικούς για παράβαση καθήκοντος, ενώ η κατηγορία σε βάρος της με απόφαση εισαγγελέα, είναι απείθεια σε έλεγχο, με τη συνέχεια να δίνεται, φυσικά, στα δικαστήρια. Μήνυση έχει υποβληθεί, με απόφαση και εισαγγελέα, και κατά του δικηγόρου, για παρότρυνση σε απείθεια.