Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διεργασίες για την αλλαγή διοίκησης στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, έπειτα από μια σκληρή διετία κατά την οποία κλήθηκε να διαχειριστεί την πρωτόγνωρη κρίση δημόσιας υγείας, την επιδημία κορωνοϊου, είναι έτοιμος να βρεθεί σε άλλο πεδίο ευθύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι δεν έχει ανακοινωθεί η παραίτησή του στον υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, έχει δρομολογηθεί η διάδοχη κατάσταση σε ο, τι αφορά το πρόσωπο του νέου προέδρου του Οργανισμού, ενώ δεν έχει οριστικοποιηθεί αν γίνουν και άλλες αλλαγές στο Διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΔΥ.

Πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι επίκειται συνάντηση του κ. Αρκουμανέα με τον κ. Πλεύρη μέχρι το τέλος της εβδομάδας για την τυπική διευθέτηση και λήξη του θέματος.

Ο κ. Αρκουμανέας φέρεται να οδεύει προς το επιτελείο του πρώην υπουργού Υγείας και νυν Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια, με τον οποίο είχε συνεργαστεί άλλωστε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του πρώτου στην οδό Αριστοτέλους.

Η εμπειρία του κ. Αρκουμανέα στα οικονομικά και την επικοινωνία είχε θεωρηθεί πολύ σημαντική για τη νέα εποχή του ΕΟΔΥ το καλοκαίρι του 2019, οπότε και ανέλαβε τα ηνία του Οργανισμού του καθ ύλην αρμόδιου για τη Δημόσια Υγεία.

Η μετάβαση που σηματοδοτούσε η επιλογή του προέδρου – καθώς για πρώτη φορά δεν είχε επιλεγεί επιστήμονας από το χώρο της υγείας- δεν ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας. Ο κ. Αρκουμανέας ηγήθηκε του Οργανισμού στην πιο κρίσιμη και κομβική περίοδο της λειτουργίας του, υλοποιώντας σημαντικά προγράμματα και δράσεις για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Ωστόσο, αυτή η διετία χαρακτηρίστηκε ως η πιο εσωστρεφής για τον Οργανισμό, σε επίπεδο επιστημονικό, με το δυναμικό του οργανισμού να συνεχίζει το έργο του, χωρίς όμως να εκπροσωπείται με την ίδια δυναμική που αυτό γινόταν στα προηγούμενα χρόνια.

Κατά πληροφορίες, αυτό αποτιμήθηκε από τους αρμόδιους στην Αριστοτέλους και την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα η αναζήτηση του νέου προέδρου να γίνεται και πάλι από τη δεξαμενή των επιστημόνων και στελεχών υγείας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σαρηγιάννης: Έως 70.000 παιδιά θα κολλήσουν κορωνοϊό – Ένα 2% με 4% θα νοσήσουν βαριά

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία από την 1η Οκτωβρίου