Συγκλονισμένη είναι η  τοπική κοινότητα της Καλαμαύκας Λασιθίου μετά την είδηση της απώλειας μίας 94χρονης γυναίκας από κορωνοϊό μόλις τρεις μέρες μετά τον χαμό του 97χρονου συζύγου της, επίσης από την ίδια αιτία.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, «οι δύο ηλικιωμένοι είχαν νοσήσει από κορωνοϊό, και μάλιστα ήταν από τους ελάχιστους ανεμβλίαστους κατοίκους της κοινότητας»,  ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος της κοινότητας, κ. Κρασσάς

Ο κ. Κρασσάς ανέφερε πως σήμερα πρόκειται να γίνει απολύμανση στο σπίτι τους και στη γύρω περιοχή, ενώ μετά τη σχετική ιχνηλάτηση που έχει γίνει στην ευρύτερη οικογένεια και σε κοντινά πρόσωπα των ηλικιωμένων δεν έχει βρεθεί άλλο κρούσμα, ενώ δεν υπάρχει άλλο γνωστό κρούσμα στο χωριό.

Ο πρόεδρος της κοινότητας έστειλε ένα δυνατό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού ειδικά σε άτομα τέτοιων ηλικιών, στους οποίους ο κορωνοϊός προκαλεί πολύ μεγαλύτερες επιπλοκές απ’ ότι σε νεότερα άτομα, αναφέροντας και ο ίδιος πως αν οι δύο κάτοικοι είχαν εμβολιαστεί είναι πολύ πιθανό να ζούσαν ακόμα, κάτι που βέβαια αποδεικνύεται καθημερινά από τα στατιστικά νόσησης και θανάτων στην Ελλάδα.