Παράταση 15 ημερών δίνεται στους υγειονομικούς που εργάζονται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία προκειμένου να εμβολιαστούν πριν ξεκινήσει η αναστολή εργασίας η οποία ξεκινά ωστόσο κανονικά για όλους τους υπολοίπους υγειονομικούς.

Όπως μετέδωσε το MΕGA στο οποίο και μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, λαμβάνουν παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου για να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. «Ως εκ τούτου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε αυτά δε βγαίνουν από σήμερα σε αναστολή, όπως οι συνάδελφοί τους», είπε.

«Όσοι μπορέσουν να εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες, κέρδος θα είναι για το ΕΣΥ», τόνισε ο κ. Γιαννάκος. Παράλληλα είπε πως χθες υπήρχαν πολλοί εμβολιασμοί ενώ υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού για τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Δείτε βίντεο:

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει το επόμενο διάστημα την αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ με τη μετακίνηση του προσωπικού εντός της ίδιας ΥΠΕ για την κάλυψη των κενών που προκύπτουν.

Παράλληλα, προβλέπεται η είσοδος νέου δυναμικού, εμβολιασμένου, με τρίμηνες συμβάσεις αλλά ακόμα και ανάθεση ορισμένων υπηρεσιών σε δομές του ιδιωτικού τομέα για όσο χρειαστεί. Και καθώς το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν σταματά, δίδεται η δυνατότητα σε όσους εμβολιαστούν εκπρόθεσμα αλλά άμεσα (εντός δηλαδή των επόμενων 24ωρων) να επιστρέψουν στο πόστο τους 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση.

Ποιοι εξαιρούνται από την αναστολή

Εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει από Covid-19 και για διάστημα έξι μηνών από τη νόσηση και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου. Η αίτηση εξαίρεσης από τον εμβολιασμό εξετάζεται από ειδική επιτροπή ανά υγειονομική περιφέρεια.