Στην Ινδονησία ξεπεράστηκε χθες Τρίτη το ορόσημο των τεσσάρων εκατομμυρίων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, την επομένη της ανακοίνωσης των αρχών πως αρχίζουν να χαλαρώνουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα.

Το ινδονησιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 19.106 κρούσματα του SARS-CoV-2, αυξάνοντας το άθροισμα των καταγεγραμμένων περιπτώσεων στις 4.008.166.

Παράλληλα, υπέκυψαν 1.038 ασθενείς με την COVID-19, έναντι 842 την προηγουμένη, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι χθες τους 128.252 νεκρούς στο αρχιπέλαγος.

Η Ινδονησία παραμένει η χώρα που καταγράφει τον βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων μολύνσεων σε όλη την περιφέρεια της νοτιοανατολικής Ασίας.

Μολαταύτα το υπουργείο Υγείας σημειώνει πως ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και εκτιμά πως το λεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει ξεπεράσει την κορύφωση, κάτι που εξηγεί τη χαλάρωση των μέτρων σε τομείς της Ινδονησίας, όπως η πρωτεύουσα Τζακάρτα.

Αφότου άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης στην τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου (περίπου 270 εκατ. κάτοικοι), έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου για την COVID-19 πάνω από 58,46 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων 32,64 εκατ. τη δεύτερη. Η κυβέρνηση επιδιώκει να εμβολιαστούν 208 εκατ. πολίτες για να επιτευχθεί η λεγόμενη συλλογική ανοσία.