Στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ βρίσκεται αυτή την ώρα ο αναπληρωτης υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, όπου ενημερώνεται από τον πρόεδρο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου για την εξέλιξη της υγειονομικής κάλυψης των περιστατικών που σχετίζονται με τα πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα.

Το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ και η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ συντονίζουν πανελλαδικά τη παροχή επείγουσας προ-νοσοκομειακής φροντίδας αλλά και τις ασφαλείς διακομιδές όλων των περιστατικών από τις περιοχές που πλήττουν οι πυρκαγιές.

IMG-20210806-WA0000

Όλες οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα ανά την χώρα καθώς και το ειδικό τμήμα Ιατρικής Καταστροφών υπό τον συντονισμό της ιατρού Αναστάσιας Ζυγουρα καθώς και του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Δημήτρη Πύρρου.

Σε όλες τις όμορες των πυρκαγιών περιοχές, το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ έχει θέσει σε ετοιμότητα τις υγειονομικές περιφέρειες αλλά και τους αντίστοιχους υγειονομικούς σχηματισμούς για τη βέλτιστη αντιμετώπιση όλων των περιστατικών.

IMG-20210806-WA0002

Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ και η ομάδα διαχείρισης κρίσεων του ΕΚΑΒ, υπό τη διαρκή επίβλεψη του κ. Παπαευσταθίου, βρίσκονται σε 24ωρη επαφή τόσο με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και την ηγεσια του υπουργείου Υγείας.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: «Δεξαμενή» μολύνσεων οι ανεμβολίαστοι – Αποτελούν το 90% όσων νοσηλεύονται στο ΕΣΥ