Μια τεράστια επιχείρηση για τη διάσωση της άτυχης 18χρονης, η οποία κατεληξε στο νοσοκομείο της Σύρου, διεκπεραιωθηκε από το ΕΚΑΒ.

Στις 03:30 τα ξημερώματα της Κυριακής απογειώθηκε ελικόπτερο από τη βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στην Ελευσίνα, έχοντας δεχθεί αίτημα απο το κέντρο Υγείας της Ιου. Αναλογο αίτημα είχε υποβληθεί και στο λιμενικό για πλωτό μέσο ώστε να διακομίσει τη 18χρονη σε μεγαλύτερο υγειονομικό σχηματισμό, αλλά δεν ήταν εφικτό.

Το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ προσγειώθηκε στην Ίο στις 04:45 τα ξημερώματα της Κυριακής, με ιπτάμενο πλήρωμαγιατρό και δυο διασώστες. Ο γιατρος προχώρησε αμέσως στη διασωλήνωση της 18χρονης, η οποία είχε παραληφθεί σε κωματώδη κατάσταση απο τον εφημερεύοντα γιατρό του Κέντρου Υγείας. Η προσγείωση του ελικοπτέρου στη Σύρο έγινε περίπου δυο ώρες αργότερα, με τους υγειονομικούς του νοσοκομείου του νησιού να παραλαμβανουν τη 18χρονη απο το πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το cyclades24 η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο Κέντρο Υγείας της Ίου για νοσηλεία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Εκεί, παρά τις προσπάθειες των γιατρών η 18χρονη δεν κατάφερε να επανέλθει, αντίθετα η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο μιας και διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί σοβαρή βλάβη στο εγκεφαλικό σύστημα και τελικά εξέπνευσε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 18χρονη δεν έφερε κάποιο εξωτερικό χτύπημα ή τραύμα και οι αρχές, σε πρώτη φάση, έχουν σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Η σορός της άτυχης κοπέλας θα μεταφερθεί στον Πειραιά για τη διενέργεια της διαδικασίας νεκροψίας – νεκροτομής η οποία θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου της.