*γράφει ο Μίλτος Σακελλάρης

Υπάλληλοι που εμφανίζονται ως… αρνητές του κορωνοϊού. Κάποιοι εμφανίζουν προβλήματα υγείας. Άλλες γυναίκες δηλώνουν πως είναι έγκυες. 35 στους 55 εργαζόμενους στο γηροκομείο Βόλου όπου από χθες έχουν εντοπιστεί 10 κρούσματα του κορωνοϊού αρνούνται να εμβολιαστούν.

«Το πρόβλημά μας είναι η άρνηση του προσωπικού, καθώς 35 από τους 55 εργαζόμενους αρνούνται να εμβολιαστούν, δηλαδή το 65% του προσωπικού. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι αρνητές, διαφωνούν κάθετα», δήλωσε στο protothema.gr ο Παύλος Πάνος, πρόεδρος του γηροκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί 6 ηλικιωμένοι και 4 εργαζόμενοι οι οποίοι είναι θετικοί στον κορωνοϊο, όμως εμφανίζουν ελαφριά συμπτώματα. «Προσπαθούμε να τους πείσουμε να εμβολιαστούν αλλά φαίνεται πως το μεγαλύτερο ποσοστό του γηροκομείου δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο. Έχουμε καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες και θα συνεχίσουμε», είπε ο πρόεδρος του Γηροκομείου.

Σημειώνεται πως οι ηλικιωμένοι στο Γηροκομείο είναι όλοι εμβολιασμένοι, αλλά φαίνεται πως η μετάλλαξη μεταφέρθηκε από τους εργαζόμενους. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν εντοπιστεί δύο κρούσματα σε εργαζόμενους του Γηροκομείου.

Ειδήσεις σήμερα 

Εφιαλτικά σενάρια για τα κρούσματα: Στην δίνη της πανδημίας η χώρα – Ανησυχούν οι ειδικοί

Θωμαΐδης: Θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις Σύψα για 15.000-20.000 κρούσματα εάν δεν εμβολιαστούν οι νέοι