Κυρώσεις που φτάνουν στην υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών αναμένεται να επιβληθούν σε όσους υγειονομικούς θα επιμείνουν στην άρνηση εμβολιασμού τους από τη στιγμή που καθίσταται υποχρεωτικός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr όποιος υγειονομικός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν εμβολιασθεί μετά την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και καθίσταται υποχρεωτικό, τότε αρχικά θα λαμβάνει όποιο υπόλοιπο άδειας τυχόν έχει. Αν στο διάστημα αυτής της άδειας δεν προχωρήσει στον εμβολιασμό του, τότε δεν θα επιστρέφει στην εργασία του, αλλά θα μπαίνει υποχρεωτικά σε καθεστώς άδειας άνευ αποδοχών.

Σημειώνεται, ότι όπως επισήμανε στις ανακοινώσεις του νωρίτερα ο πρωθυπουργός, «από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή. Είμαι σίγουρος ότι με αυτήν την απόφαση συμφωνεί το μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Και ζητώ από όλα τα κόμματα να τη στηρίξουν χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις».

Κυρώσεις όμως, προβλέπονται και για τους εργαζόμενους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων για τους οποίους ο εμβολιασμός καθίσταται αμέσως υποχρεωτικός. Οπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός όσοι εξακολουθήσουν να εμμένουν στην άρνηση, μετά τις 16 Αυγούστου θα τίθενται υποχρεωτικά σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Αναλυτικές ανακοινώσεις για τις κυρώσεις που θα αφορούν όσους αν και πλέον υποχρεούνται, εντούτοις δεν εμβολιάζονται, αναμένεται να κάνουν αύριο οι υπουργοί  Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Eιδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Κύμα Νο4 στην ξαπλώστρα (μόνο) για ανεμβολίαστους

Τζανάκης: Περιμένουμε την κορύφωση του 4ου κύματος στις 20 Αυγούστου – Το… καλό, το μέτριο και το άσχημο σενάριο

Αγώνας για να πειστούν ιεράρχες και κληρικοί υπέρ του εμβολίου