Αντιδράσεις προκαλεί ανάμεσα στους γιατρούς των ΜΕΘ Covid του ΕΣΥ, που εργάζονται με αμείωτη ένταση τους τελευταίους 16 μήνες της επιδημίας, η νομοθετική ρύθμιση με την οποία προβλέπεται η χορήγηση έκτακτου μηνιαίου επιδόματος ύψους 400 ευρώ, έως το τέλος του 2022, μόνο στους αναισθησιολόγους των Εντατικών.

Μεσω της ρύθμισης αυτής επιχειρείται η παροχή οικονομικού κινήτρου στους αναισθησιολόγους ώστε να ενταχθούν στο σύστημα υγείας, κι ενώ οι μεγάλες ελλείψεις των συγκεκριμένων γιατρών έχουν δρομολογήσει εθελοντικές μετακινήσεις αναισθησιολόγων από τα νοσοκομεία μεγάλων πόλεων προς εκείνα της περιφέρειας για μικρό χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, η τροπολογία αφορά ιατρούς ειδικότητας αναισθησιολογίας που διορίζονται σε θέση κλάδου ιατρών ΕΣΥ, ανεξαρτήτως βαθμού αλλά και τους ήδη υπηρετούντες αναισθησιολόγους.

Προβλέπεται επίσης επίδομα και για τους ιατρούς που ειδικεύονται στην αναισθησιολογία, ύψους 250 ευρώ.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι γιατροί των ΜΕΘ, είναι γεγονός πως στην ίδια ασφυκτική εργασιακή κατάσταση με τους αναισθησιολόγους βρίσκονται όλο το διάστημα της επιδημίας και οι Εντατικολόγοι των Μονάδων, όπως και όλοι οι γιατροί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς με λοίμωξη covid-19, και οι οποίοι περίμεναν να εκτιμηθεί το έργο τους αναλόγως.

Η απόφαση για το έκτακτο επίδομα μόνο στους αναισθησιολόγους έχει κινητοποιήσει τους επαγγελματίες υγείας των ΜΕΘ covid-19 για τη διεκδίκηση ανάλογου επιδόματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Παπαευαγγέλου: Σε νέα έξαρση η πανδημία – Αφορά κυρίως νέους που νοσούν στο σπίτι

Μεταλλάξεις κορωνοϊού: Στα 121 τα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα»

Θεσσαλονίκη: «Καμπανάκι» για αυξητική τάση του ιικού φορτίου στα λύματα