Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστροφή από τα νησιά, κατοίκων, τουριστών, εργαζομένων, να γίνεται κατόπιν αρνητικού rapid test.

Η επιτροπή εισηγείται επίσης για τα γήπεδα πληρότητα 80% και μόνο με εμβολιασμένους.

Οι ειδικοί ζητούν επίσης να γίνεται εβδομαδιαίως ένα rapid test -εκτός των τυχόν self test- στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους των ακτοπλοϊκών, αεροπορικών και χερσαίων δημόσιων μεταφορών.

Σε ο,τι αφορά το θέμα της μάσκας, η Επιτροπή συζήτησε τα προβλήματα που διαπιστώνονται, είτε λόγω λανθασμένων μηνυμάτων, είτε λόγω της κόπωσης από την τήρηση των μέτρων.

Σε αυτή τη φάση αποφάσισαν να μην επανέλθουν, αλλά να αποσαφηνίζεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, καθώς και στους ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Στο θέμα της μάσκας αναφέρθηκε το πρωί ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο οποίος έκανε λόγο για μια «παρεξήγηση» σχετικά με τη χρήση της.

Όπως είπε o κ. Σκέτρτσος μιλώντας στο Mega «υπήρχε ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής για αφαίρεση της μάσκας από τους δημόσιους χώρους που δεν υπάρχει συνάθροιση. Αυτό και εξακολουθεί να ισχύει. Σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνάθροιση (π.χ. συναυλίες) παραμένει υποχρεωτική όπως και σε όλους τους κλειστούς χώρους και για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100,3, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός να επιστρέψει στους εξωτερικούς χώρους, εκεί όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκέρτσος: Πώς θα λειτουργεί το Covid Pass στους χώρους διασκέδασης – Τι ισχύει για τη χρήση της μάσκας

Πελώνη: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και εστίαση

Θεσσαλονίκη: «Καμπανάκι» για αυξητική τάση του ιικού φορτίου στα λύματα