Φωτογραφίες: William Faithful

Αυξημένη είναι η κίνηση από το πρωί του Σαββάτου, τόσο στα διόδια της Ελευσίνας όσο και στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτοκίνητα και ταξιδιώτες δημιουργούν ουρές στα σημεία εξόδου από την πόλη, το τελευταίο σαββατοκύριακο πριν τη εφαρμογή των νέων περιορισμών στις μετακινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, αυτό είναι και το τελευταίο σαββατοκύριακο που επιτρέπεται οι ταξιδιώτες να επιβιβαστούν σε πλοίο με τη διεξαγωγή self test, καθώς από Δευτέρα, όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους αποτέλεσμα rapid ή PCR τεστ.

Δείτε φωτογραφίες από τη μεγάλη… έξοδο των Αθηναίων: 

kinisi1
kinisi2
kinisi3

Κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά

5335555


Τι αλλάζει από Δευτέρα

Από τις 5 Ιουλίου οι μετακινήσεις προς τα νησιά, όπως και οι αεροπορικές πτήσεις περνούν σε νέο καθεστώς, αφού για τους ενήλικες θα είναι υποχρεωτικό να φέρουν στη διαδικασία της επιβίβασης:

· πιστοποιητικό εμβολιασμού

· πιστοποιητικό νόσησης,

· αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή

· αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε αέρα και θάλασσα θα πρέπει να έχουν μεριμνήσει αρκετές ώρες πριν για τη διεξαγωγή του απαραίτητου διαγνωστικού τεστ συνιστά την πρώτη επιπλοκή από την απουσία εμβολιασμού και με την προϋπόθεση πάντα ότι αυτό θα αποδειχθεί αρνητικό. Πολύ περισσότερο, όταν ως ανεμβολίαστοι λογίζονται και όσοι έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου ή και αυτοί που δεν συμπλήρωσαν 14 ημέρες από την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του εμβολιασμού τους, οπότε και πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά rapid ή PCR test, για να εξασφαλίσουν την πρόσβαση στα πλοία και τα αεροπλάνα.

Από το παραπάνω μέτρο εξαιρούνται, κυρίως για λόγους εργασίας:

· Όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, για τους οποίους παραμένει ενεργή η δυνατότητα μετακίνησης με self-test,

· Επιβάτες σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας, για τους οποίους παραμένει ενεργή η δυνατότητα μετακίνησης με self-test, σε εβδομαδιαία βάση, είτε εντός 24 ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

· Όσοι μετακινούνται στις πορθμειακές γραμμές Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, Πέραμα Μεγαρίδος-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ρίο-Αντίρριο, στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς την Εύβοια, καθώς και στις πορθμειακές γραμμές Πόρου-Γαλατά Τροιζηνίας, Πούντα-Ελαφόνησος Λακωνίας και Τρυπητή-Αμμουλιανή Χαλκιδικής, για τους οποίους παραμένει ενεργή η δυνατότητα μετακίνησης με self-test 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

· Οι ανήλικοι 12-17, οι οποίοι μπορούν να μετακινούνται με με self-test 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εμβολιασμοί: Οι «πρωταθλητές» και οι «ουραγοί» – Θεωρίες συνωμοσίας και τοπικοί σκόπελοι «φρενάρουν» την «Ελευθερία»

Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για rapid test ή green pass και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Τζανάκης: Ο εμβολιασμός μας γλίτωσε από 16.500 κρούσματα και 400 θανάτους