Στη σύλληψη βρεφονηπιοκόμου σε βρεφονηπιακό σταθμό που βρίσκεται σε χωριό του δήμου Αρχανών Αστερουσίων προχώρησαν χθες αστυνομικοί. Σύμφωνα με το creta24, πρόκειται για την ίδια εκπαιδευτικό που είχε και πριν λίγες ημέρες απασχολήσει τις Αρχές.

Χθες η νέα μήνυση σε βάρος της βρεφονηπιοκόμου έγινε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τη διευθύντρια του σταθμού, καθώς η βρεφονηπιοκόμος δεν ήθελε να φορέσει και πάλι μάσκα. Η ίδια φορούσε ένα «ασπίδιο», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, λέγοντας ότι έχει αναπνευστικά προβλήματα.

Η σύλληψή της έγινε χθες το μεσημέρι από άνδρες του Α.Τ Πύργου, ενώ της επιβλήθηκε και το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Οι αντιδράσεις για το self test

Αναστάτωση προκλήθηκε στις αρχές Ιουνίου από τη στάση της ίδιας βρεφονηπιοκόμου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες όχι μόνο δεν καταχωρούσε τη δήλωση self test στη σχετική πλατφόρμα αλλά πήγαινε καθημερινά έξω από τον βρεφονηπιακό σταθμό όπου εργάζεται και με αποτέλεσμα να προκαλούνται εντάσεις.

Πηγές ανέφεραν στο Creta24, πως η γυναίκα διαμαρτυρόταν καθημερινά, και μάλιστα έντονα, γιατί η διευθύντρια του βρεφονηπιακού σταθμού δεν της επέτρεπε να μπει στο χώρο, όπως ορίζει ο νόμος αφού δεν διέθετε την απαραίτητη βεβαίωση αρνητικού self test.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια ισχυριζόταν πως ναι μεν υποβάλλεται σε test, αλλά αρνείται να το δηλώσει στην πλατφόρμα καθώς οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές αντιτίθενται στις προσωπικές της πεποιθήσεις και πως έφερε χειρόγραφη βεβαίωση, η οποία ωστόσο δεν γίνεται δεκτή από τη διεύθυνση του σταθμού. Πηγές του site ωστόσο ανέφεραν πως υπάρχουν ισχυρές αμφιβολίες για το αν η γυναίκα προμηθεύεται τα self tests. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως για το θέμα έγινε ανταλλαγή μηνύσεων, με την διευθύντρια του βρεφονηπιακού σταθμού αλλά και τον δήμο να έχουν καταθέσει μήνυση σε βάρος της βρεφονηπιοκόμου, και την τελευταία να έχει μηνύσει τη διευθύντρια και κάθε υπεύθυνο για την απαγόρευση εισόδου στον χώρο εργασίας της.