Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα υποδεχθεί στις 2 Ιουλίου τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ εν μέσω εντάσεων μετά το Brexit και αβεβαιοτήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξέλιξη του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα υποδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ, που αναμένεται να αποχωρήσει από την καγκελαρία μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, στο Τσέκερς, την εξοχική πρωθυπουργική κατοικία.

«Θα είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν μια σειρά από θέματα, κυρίως η εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας και η παγκόσμιας απάντησης στην πανδημία του κορωνοϊού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Την Τετάρτη, η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε από το γερμανικό Κοινοβούλιο οι 27 χώρες-μέλη της ΕΕ – στις οποίες δεν ανήκει πλέον το Ηνωμένο Βασίλειο – να συμφωνήσουν στην επιβολή καραντίνας για τους ταξιδιώτες που έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να αποφευχθεί η εισαγωγή του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα στην ηπειρωτική Ευρώπη. Το στέλεχος αυτό, που αρχικά εμφανίστηκε στην Ινδία, είναι ιδιαίτερα μεταδοτικό.

Παρά την εξέλιξη της εμβολιαστικής του εκστρατείας, με 6 στους 10 ενηλίκους να έχουν εμβολιαστεί πλήρως έναντι του κορωνοϊού, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται αντιμέτωπο εδώ και μερικές εβδομάδες με εκτόξευση κρουσμάτων που αποδίδονται στο στέλεχος Δέλτα. Με πάνω από 128.000 θανάτους, η χώρα κατέγραψε χθες περισσότερα από 16.700 νέα κρούσματα κορωνοϊού χθες.