Νέες ακυρώσεις πτήσεων και πακέτων διακοπών ανακοίνωσε η TUI στη Βρετανία, έως και τον Ιούλιο, σαν αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που υπάρχει σχετικά με την «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα μετά και τη νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα του Μπόρις Τζόνσον.

Αναλυτικά σύμφωνα με την ΤUI:

Έως και τις 28 Ιουνίου αναβάλλονται τα ταξίδια στη Ζάκυνθο.

Έως και τις 4 Ιουλίου αναβάλλονται τα ταξίδια σε:

– Ελλάδα: Χανιά, Καβάλα, Κεφαλονιά, Μύκονος, Πρέβεζα, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Θεσσαλονίκη
– Αρούμπα
– Κροατία
– Κύπρος
– Ιταλία
– Τζαμάικα
– Μάλτα
– Ισπανία: Ισπανική ενδοχώρα, Φορμεντέρα, Μαγιόρκα, Ίμπιζα, Μινόρκα, Λα Πάμπα

Έως και τις 11 Ιουλίου:

– Βουλγαρία
– Κέιπ Βέρντε
– Κόστα Ρίκα
– Δομινικανή Δημοκρατία
– Αίγυπτος
– Μεξικό
– Μαρόκο
– Τυνησία
– Τουρκία

Ακυρώθηκαν επίσης, έως και τις 11 Ιουλίου, όλες οι διακοπές που δεν περιλαμβάνουν πτήσεις της TUI στην Ινδονησία, τις Μαλδίβες, το Μαυρίκιο, τη Σρι Λάνκα, την Τανζανία, την Ταϊλάνδη και τα ΗΑΕ.

Ανακοίνωση της TUI, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ευελιξία και επιλογές αυτό το Καλοκαίρι, οπότε όπου τα σύνορα είναι ανοιχτά και οι συμβουλές του FCDO (Foreign, Commonwealth & Development Office) επιτρέπουν τα ταξίδια, θα λειτουργήσουμε σε αυτούς τους προορισμούς όπως έχει προγραμματιστεί. Είμαστε διαρκώς σε διαδικασία αναθεώρησης του προγράμματος διακοπών μας και ακυρώσεων σε συμφωνία με την κυβέρνηση κάθε τρεις εβδομάδες, με την επόμενη ενημέρωση να αναμένεται στις 24 Ιουνίου. Με όλους τους πελάτες μας, θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατόν, εάν υπάρξει αλλαγή στην κράτησή τους».