Η Ινδία θα έχει σχεδόν 120 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 διαθέσιμες για εγχώρια χρήση τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Αυτό σηματοδοτεί σημαντική αύξηση από τις 79,4 εκατ. δόσεις που ήταν διαθέσιμες τον Μάιο.

Η Ινδία έχει χορηγήσει περίπου 212 εκατ. δόσεις, τις περισσότερες μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ, αλλά έχει προσφέρει τις απαραίτητες δύο δόσεις μόνο στο 3% περίπου των 1,35 δισ. κατοίκων της.

Σήμερα η χώρα ανακοίνωσε τη μικρότερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού εδώ και 46 ημέρες, με 165.553 περιστατικά να καταγράφονται τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 3.460.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, υψηλόβαθμος σύμβουλος της κυβέρνησης δήλωσε ότι πάνω από 2 δισ. δόσεις εμβολίων πιθανόν να είναι διαθέσιμες στην Ινδία μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου φέτος, συμπεριλαμβανομένων των σκευασμάτων από δύο ινδικές εταιρίες παρασκευής.

Αρκετά κρατίδια της Ινδίας έχουν αναφέρει σοβαρή έλλειψη εμβολίων, γεγονός που έχει αναγκάσει πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και την πρωτεύουσα Νέο Δελχί, να δώσουν και πάλι προτεραιότητα στους πολίτες άνω των 45 ετών.

Η Ινδία ξεκίνησε πρόσφατα να χορηγεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, παράλληλα με το σκεύασμα της AstraZeneca που παρασκευάζεται από το Serum Institute of India (SII) και με το Covaxin της ινδικής εταιρίας Bharat Biotech.

Ειδήσεις σήμερα:

Βασιλακόπουλος: Απέχουμε ακόμη πολύ από την ανοσία της αγέλης

Τζανάκης: Το να φοράς μάσκα όταν περπατάς μόνος στον δρόμο δεν έχει καμία επιδημιολογική βάση

Κορωνοϊός – Κίνα: «Ασθενής μηδέν» η 61χρονη Σου; – Βρέθηκε θετική πριν γνωστοποιηθεί η νόσος