Ρολά σηκώνουν από την Δευτέρα τα γυμναστήρια τα οποία θα υποδέχονται αθλουμένους για πρώτη φορά μετά από μήνες αλλά με αυστηρότατους όπως φάνηκε κανόνες λειτουργίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Οι αποφάσεις έγιναν γνωστές μετά την συνεδρίαση των επιστημόνων την Παρασκευή δίνοντας το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων την Δευτέρα 31 Μαΐου. Λίγες ώρες αργότερα, τις διευκρινίσεις για το ποιοι θα πρέπει να φορούν μάσκα στα γυμναστήρια και ποιοι μπορούν να γυμνάζονται χωρίς μάσκα έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως ανακοίνωσε θα ισχύουν τα κάτωθι:

1) Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους

2) Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα

3) Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2

Οι δραστηριότητες που ανοίγουν από Δευτέρα

  • Ξεκινά ξανά η χρήση γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ από 31/05 σε ερασιτεχνικό επίπεδο.
  • Αρχίζουν ξανά οι αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων με προϋποθέσεις.
  • Επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από 31/05 με αλλαγές στα πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.
  • Οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων να γίνονται διά ζώσης εφόσον τα εγκεκριμένα μέλη δεν είναι πάνω από 150.

Στις 15 Ιουνίου επαναλειτουργούν και οι σχολές ερασιτεχνικού χορού

Την έναρξη της λειτουργίας των ερασιτεχνικών σχολών χορού (ΠΔ 457/1983 -Β’ 174) από τις 15 Ιουνίου και της δια ζώσης διδασκαλίας στο Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου από τις 7 Ιουνίου, ενέκρινε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της η Εθνική Επιτροπή για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Η Διεύθυνση Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης της Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας.

Ως προς την επανέναρξη από την προσεχή Δευτέρα 31 Μαΐου της δια ζώσης διδασκαλίας για όλες τις βαθμίδες των ανώτερων δραματικών σχολών και των ανώτερων σχολών χορού, το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο βρίσκεται αναρτημένο στον σχετικό σύνδεσμο.