Καφέ και βουτιές σε  παραλίες, ψώνια στα μαγαζιά αλλά και βόλτες σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία περιλάμβανε η πρώτη Κυριακή «ελευθερίας» μετά τη χαλάρωση των μέτρων για πολλούς πολίτες της χώρας.

Αρκετοί κάτοικοι της πρωτεύουσας έσπευσαν στο Πόρτο Ράφτη, την Ανάβυσσο και άλλες κοντινές παραλίες για να απολαύσουν τον καφέ τους σε μια καφετέρια ή ακόμα και να κάνουν μια βουτιά.

Και οι Θεσσαλονικείς όμως δεν αποθαρρύνθηκαν από τον συννεφιασμένο καιρό και γέμισαν τις κοντινές παραλίες. Οι περισσότεροι απόλαυσαν τον θαλασσινό αέρα σε κάποια καφετέρια, υπήρχαν όμως και κάποιοι τολμηροί που αποτόλμησαν μια βουτιά στα παγωμένα νερά.

Πλημμύρισε και σήμερα η Ερμού

Έντονη κίνηση καταγράφηκε και σήμερα, Κυριακή στον εμπορικό πεζόδρομο της Ερμού, αφού τα εμπορικά καταστήματα  ήταν ανοιχτά και αρκετός κόσμος επέλεξε την συγκεκριμένη περιοχή για να κάνει τη βόλτα του.

Εκτός από τον πεζόδρομο της Ερμού, ο κόσμος «τίμησε» και τις γύρω καφετέριες, με τα τραπεζάκια τους να γίνονται ανάρπαστα όλη μέρα.

Ερμού κόσμος και ουρές στα μαγαζιά

Πολλοί είναι αυτοί που συνδύασαν τα ψώνια τους με τη βόλτα τους στο κέντρο της Αθήνας. ‘Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες του protothema.gr πολύς κόσμος ξεχύθηκε στα ανοιχτά μαγαζιά χωρίς το άγχος του προστίμου των 300 ευρώ και της αποστολής των sms στο 13033 και το 13032 που έχει πάψει να ισχύει από την περασμένη Παρασκευή.

«Είμαστε εμβολιασμένοι και ελεύθεροι να κάνουμε τα ψώνια μας οικογενειακώς γιατί μας είχαν λείψει πολύ αυτές οι βόλτες» λένε στο protothema.gr καταναλωτές που βρίσκονται στην Ερμού ενώ κάποιοι άλλοι μας είπαν πως το πρωί ξεχάστηκαν και από συνήθεια έστειλαν sms προκειμένου να κατέβουν στην Ερμού.

ermou_kosmos5
ermou_kosmos4

Στην πλειοψηφία του ο κόσμος προσπαθεί να κρατήσει τις αποστάσεις όσο αυτό είναι εφικτό, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα με μάσκες, αντισηπτικά και μερικές φορές φορώντας γάντια.

Oι προσφορές και οι εκπτώσεις των εμπόρων είναι μεγάλες προκειμένου να προσεγγίσουν περισσότερο κόσμο από τις προηγούμενες ημέρες.

Τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

ermou_kosmos3
ermou_kosmos2
ermou_kosmos

Πολύς κόσμος στο Μοναστηράκι αλλά και την Πινακοθήκη

Αρκετός ήταν ο κόσμος που επέλεξε να κάνει τη βόλτα του στο Μοναστηράκι, με τις ταβέρνες της περιοχής να πλημμυρίζουν από τουρίστες αλλά και Αθηναίους.

Δείτε φωτογραφίες:

monastiraki_1
monastiraki_2

Υπήρχαν όμως και κάποιοι που επέλεξαν να επισκεφθούν κάποιο μουσείο ή αρχαιολογικό χώρο, την πρώτη Κυριακή της «ελευθερίας». Έξω από την Εθνική Πινακοθήκη σχηματίστηκαν ουρές σήμερα, με τον κόσμο να περιμένει υπομονετικά και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, προκειμένου να μπει μέσα.

pinakothiki_1
pinakothiki_2

 

Επιστρέφουν οι εκδρομείς μετά το πρώτο σαββατοκύριακο ελευθερίας

Έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων του πρώτου Σαββατοκύριακου ελευθερίας, λαμβάνει η τροχαία στις εισόδους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί με το πέρασμα της ώρας.

Αυξημένη ήταν η κίνηση σήμερα και στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς πολλοί είναι οι Αθηναίοι που επέλεξαν να περάσουν το πρώτο Σαββατοκύριακο ελευθερίας στα νησιά του Αργοσαρωνικού και επιστρέφουν σήμερα το απόγευμα.