Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο «μπλόκο» στις αδικαιολόγητες μετακινήσεις ενόψει Πάσχα. Έτσι λοιπόν από το πρωί της Δευτέρας βρίσκονται σε εξέλιξη σαρωτικοί έλεγχοι στα λιμάνια, σε σταθμούς ΚΤΕΛ, σε διόδια και σε αεροδρόμια. Σύμφωνα με το cyclades24.gr οι έλεγχοι των αρχών στους επιβάτες του μεσημεριανού δρομολογίο του πλοίου της γραμμής ήταν σαρωτικοί.

Σύμφωνα με τον Υποπλοίαρχο του Λιμενικού απο το γραφείο της Λιμενικής αστυνομίας κ. Γαστεράτο, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα πρόσθεσε ότι οι μετακινήσεις των επιβατών είναι συγκεκριμένες και περιορισμένες.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κόσμος ενημερώνεται τόσο απο τα ΜΜΕ όσο και απο τα κοινωνικά δίκτυα, οπότε η υπηρεσία μας την πρώτη μέρα δεν αντιμετώπισε κάτι συγκεκριμένο, ούτε υπήρχαν κάποιες κυρώσεις. Ενημερώνουμε τους ταξιδιώτες για τυχών απορίες που έχουν και μας επιδεικνύουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ανωτέρω έλεγχοι πραγματοποιούνται καθημερινά, είναι συνεχείς, καθολικοί και αυστηρότατοι και έχουν ως στόχο τους να διασφαλίσουν:

– Ότι όσοι ταξιδεύουν με τα πλοία της ακτοπλοΐας ανήκουν στις κατηγορίες εκείνων που δικαιούνται να μετακινηθούν μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και Ότι εφαρμόζονται κανονικά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού COVID-19 από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τους επιβάτες.

– Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος απευθύνουν συνεχώς συστάσεις ώστε να είναι γνωστό πως σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται η μη τήρηση των μέτρων και η μη συμμόρφωση με τις υποδείξεις, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

– Όσοι δεν κατέχουν τα απαραίτητα από τη νομοθεσία δικαιολογητικά για την μετακίνησή τους εκτός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, δεν θα επιτρέπεται να επιβιβασθούν στα πλοία για να ταξιδέψουν.

limeniko-elegoi-syros-3-696x392

 

Ειδήσεις σήμερα 

Στα 1.317 τα νέα κρούσματα – 811 οι διασωληνωμένοι, 80 θάνατοι

Εμβόλιο AstraZeneca: «Στάση αναμονής» για τις έγκυες – Από Μ.Πέμπτη η πλατφόρμα για τους 40-44 , από Μ. Σάββατο για τους 45-49