Διευκρινίσεις και μικρές εξαιρέσεις έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας Κύπρου για τους πιστούς που επιθυμούν να μεταβούν σε εκκλησιαστικούς ναούς, καθώς και για τον αριθμό των ατόμων στα σπίτια την ημέρα του Πάσχα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, για τη μετάβαση σε χώρους θρησκευτικής λατρείας κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας (26 Απριλίου-2 Μαΐου), μόνο για τις ώρες της Θείας Λειτουργίας, δεν θα απαιτείται η αποστολή sms μετακίνησης. Επίσης την Κυριακή του Πάσχα, στα σπίτια θα επιτρέπονται συνολικά 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων.

Σημειώνεται, ότι από σήμερα και για δύο εβδομάδες επιτρέπεται η αποστολή ενός sms μετακίνησης ανά 24ωρο, με εξαίρεση μετακίνηση σε χώρο εργασίας, φαρμακείο, κέντρο εμβολιασμού ή βόλτα κατοικίδιου.

Στο εσωτερικό των ναών επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 50 ατόμων, με δεδομένο ότι θα προσκομίζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους για COVID-19, με το οποίο θα αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιασθεί τουλάχιστον με τη μία δόση, τουλάχιστον πριν τρεις εβδομάδες, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα απόστασης, καθώς και το υγειονομικό πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας. Επιτρέπεται, επίσης, η παρουσία πιστών στον προαύλιο χώρο των ιερών ναών, τηρώντας το μέτρο αποστασιοποίησης και το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για τη λειτουργία των εκκλησιών.