Για τέταρτο σερί βράδυ η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη κατακλύστηκε από εκατοντάδες νέους που δεν έδειξαν να ανησυχούν ούτε για τους 78 νεκρούς που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, ούτε και για το νέο ρεκόρ με τους 847 συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή από την ΕΛ.ΑΣ. το «σχέδιο Βαρνάβα» και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αττικής, εκεί που παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός σχεδόν σε καθημερινή βάση, οι συμμετέχοντας στα κορωνοπάρτι δείχνουν διατεθειμένοι να παραμείνουν στις πλατείες.

Ήδη σε γνωστές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, για παράδειγμα στο Tik Talk, πολίτες που αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας, ανεβάζουν βίντεο προτρέποντας να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα τους, να συγχρωτιστούν δηλαδή χωρίς μέτρα προστασίας.

kipseli__1_
kipseli__2_

Χθες βράδυ η πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Κυψέλη που μετά την παρέμβαση της αστυνομίας στην πλατεία Βαρνάβα

δέχεται τον τριπλάσιο κόσμο, γέμισε ξανά από εκατοντάδες νέους, που αψήφησαν για ακόμα μια φορά, όχι μόνο τα μέτρα αλλά και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων οι οποίοι αναγκάζονται πλέον να περνούν το ίδιο μαρτύριο και τις καθημερινές.

Το σκηνικό ήταν πανομοιότυπο με τις εικόνες που είδαμε το Σαββατοκύριακο. Πλήθος κόσμου πάνω στη πλατεία, αυτοκίνητα περιμετρικά της, με τη μουσική στη διαπασών και κάθε λογής σκουπίδια πεταμένα παντού.