Πολλές είναι οι εισαγωγές νέων ανθρώπων στα νοσοκομεία, σύμφωνα με την πνευμονολόγο και διευθύντρια 7ης πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία»και Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Όπως είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 αυτό οφείλεται στο ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες έχουν εμβολιαστεί ενώ τα κρούσματα είναι πλέον περισσότερα από ό,τι στο πρώτο κύμα. Επισήμανε πάντως ότι η πίεση στο Σύστημα Υγείας παραμένει. Πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας. Όπως είπε, τον Μαϊό η ροή θα είναι καλύτερη, ενώ το καλοκαίρι τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα.

Εξέφρασε τη διαφωνία της για τις διαδημοτικές μετακινήσεις που γίνονται μόνο τα Σαββατοκύριακα και αυτό, όπως είπε, διότι είναι προτιμότερο να υπάρχει περισσότερος χώρος και χρόνος και τις καθημερινές για να μην παρατηρείται συνωστισμός.

Σημείωσε για το Πάσχα, πως πρέπει να προσέχουμε και κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται με μικρό αριθμό ανθρώπων, σε στενό κύκλο. Επιπλέον, να αποφεύγονται οι κλειστοί χώροι που δεν υπάρχει σωστός αερισμός.