Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και την αδειοδότηση των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων για τη διενέργεια μεθόδων ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού (rapid test) στα ιατρεία τους αιτείται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Σκέρτσο, το υπουργείο Υγείας και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Οι ελευθεροεπαγγελματίες παιδίατροι τονίζουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στον κύκλο της μετάδοσης το μεγάλο ποσοστό υποδιάγνωσης καθώς και την αυξημένη συχνότητα ασυμπτωματικής νόσου covid-19 σε αυτές τις ηλικίες.

Με δεδομένο το ευρύτατο δίκτυο ιδιωτών παιδιάτρων σε όλη τη χώρα καθώς και την υγειονομική παρακολούθηση των παιδιών, η Ομοσπονδία ζητεί να δοθεί η δυνατότητα στους παιδιάτρους για τη διενέργεια rapid test επί ισχυρής κλινικής υποψίας και πάντα μετά από κλινική εξέταση. Κατά αυτόν τον τρόπο, επισημαίνεται στην επιστολή τους, θα επιταχυνθεί ο περιορισμός της διασποράς, ο έλεγχος της πανδημίας και το άνοιγμα περισσότερων οικονομικών δραστηριοτήτων.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας: Στις 891 οι κλίνες ΜΕΘ Covid σε όλη τη χώρα – Οι 427 στην Αττική

Μητσοτάκης για εμβολιασμούς: Τα ποσοστά αποδοχής των εμβολίων έχουν εκτιναχθεί

Κορωνοϊός – Πoλυτεχνείο Κρήτης: Πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει γρήγορα Ισραήλ