Την πρόβλεψη πως θα πρέπει να «θυσιάσουμε» το Πάσχα προκειμένου να έχουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι έκανε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, δεν θα έπρεπε να δούμε μετακινήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων το Πάσχα και με την επιστροφή τους να ζήσουμε ένα τέταρτο ή πέμπτο κύμα της πανδημίας.

Σχετικά με το καλοκαίρι, είπε πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός για τους άνω των 60, ενώ αναμένεται να βοηθήσει πολύ και το εμβόλιο της Johnson & Johnson το οποίο είναι μονοδοσικό.

Σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία αυτή την στιγμή έχουμε έναν αυξημένο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία.«Δυστυχώς, τις επόμενες μέρες αναμένουμε να συνεχιστεί η αύξηση των εισαγωγών των ασθενών που θα χρίζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ», γιατί όπως είπε, ξέρουμε πως υπάρχει χρονική υστέρηση.

Σημείωσε ότι έχουν αλλάξει κάποια στοιχεία και ότι σήμερα υπάρχει λιγότερο ποσοστό ασθενών που μετακινούνται από τις κλίνες covid σε μονάδες σε ΜΕΘ απ’ ότι πριν από 6 μήνες που είναι θετικό.

Όπως εξήγησε οι λόγοι είναι ότι η πανδημία έχει «μετακινηθεί» ηλικιακά σε νεαρότερα άτομα που ανταπεξέρχονται καλύτερα και ότι υπάρχει η δυνατότητα καλύτερης θεραπευτικής δυνατότητας των ασθενών.

Ειδήσεις σήμερα 

Σκληρός Απρίλης για ΜΕΘ και νοσοκομεία – Εφιαλτικό σενάριο για 1.000 διασωληνωμένους

Self test: Υποχρεωτικά και για μαθητές, εργαζόμενους – Οι 30 εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές