Χωρίς να ληφθούν αποφάσεις ολοκληρώθηκε η σημερινή, τακτική συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αναφορικά με τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και το lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί συζήτησαν για το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου, καθώς και για την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο.

Εισηγήσεις και αποφάσεις ωστόσο δεν υπήρξαν, κάτι που αναμένεται να συμβεί σε νέα σύσκεψη, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Και αυτό, καθώς τα αιτήματα των υπουργείων για σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων της ευθύνης τους, υπήρξαν πολλά κι έτσι θα συζητηθούν εκ νέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση πιέζει για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις 5 Απριλίου, με την προϋπόθεση μαθητές και καθηγητές να κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ κατά του κορωνοϊού.

Παράλληλα, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το σενάριο τα self rapi test να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως η εστίαση και ο τουρισμός. Ενδεχομένως, δε, να καταστεί υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους σε τομείς που θα ανοίξουν, ωστόσο κυβερνητικές πηγές δηλώνουν πως είναι πρόωρη αυτή η συζήτηση.

Η στρατηγική για το θέμα των self test θα παρουσιαστεί σήμερα, στην καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας από τον Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Οι λοιμωξιολόγοι εξέτασαν επίσης το ζήτημα της επίκαιροποίησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τους εργαζομένους στον τουρισμό.

Eιδήσεις σήμερα 

Κομισιόν: Η ΕΕ θα γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή εμβολίων – «Συλλογική ανοσία» το καλοκαίρι

Εμβόλιο κορωνοϊού: Ανοιχτή η πλατφόρμα για ηλικίες 70-74 – Πώς κλείνω ραντεβού