*Γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Οι μάσκες και οι κοινωνικές αποστάσεις που προστατεύουν από τη νόσο Covid- 19 μπορεί να χρειαστούν για αρκετά χρόνια έως ότου επιστρέψουμε στην κανονικότητα , προειδοποιεί κορυφαία Βρετανή επιδημιολόγος, όπως αναφέρει το BBC.

Για την Μέρι Ράμσεϊ, επικεφαλής εμβολιασμών της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, τα βασικά περιοριστικά μέτρα κατά της νόσου Covid- 19, θα μπορούσαν να εφαρμοστούν έως ότου και οι υπόλοιπες χώρες ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Η ίδια πρόσθεσε, επίσης, ότι η επανεκκίνηση των μεγάλων θεατρικών εκδηλώσεων απαιτεί προσεκτική παρακολούθηση και σαφείς οδηγίες σχετικά με την ασφαλή συμμετοχή των πολιτών.

Για την Βρετανή καθηγήτρια επιδημιολογίας, τα περιοριστικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας σε πολυσύχναστα μέρη και οι κοινωνικές αποστάσεις έχουν γίνει αποδεκτά από πολλούς και εξακολουθούν να επιτρέπουν τη λειτουργία της οικονομίας.

Όπως υποστήριξε η Μέρι Ράμσεϊ«Πιστεύω σίγουρα πώς τα μέτρα θα πρέπει να τηρηθούν για λίγα χρόνια ακόμη, τουλάχιστον έως ότου και άλλα μέρη του κόσμου εμβολιαστούν τόσο καλά όσο εμείς και τα κρούσματα μειωθούν παντού, δηλαδή όταν μπορούμε να επιστρέψουμε σταδιακά σε μία πιο φυσιολογική κατάσταση».

Τέλος, προειδοποίησε ότι είναι «πολύ σημαντικό να μην χαλαρώσουμε πολύ γρήγορα», επισημαίνοντας ότι, όποιος ιός κυκλοφορεί, αναπόφευκτα θα επηρεάσει τους πολίτες που είναι ευάλωτοι.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πριν από την άρση αυτών των περιοριστικών μέτρων», πρόσθεσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Εφημερίες «πολέμου» στα νοσοκομεία – 940 εισαγωγές μέσα σε 48 ώρες!

Επίταξη: Φύλλα πορείας σε 206 ιδιώτες γιατρούς – Πώς θα γίνει η διαδικασία