Κάθε βοήθεια είναι δεκτή, δήλωσε μιλώντας στον ΘΕΜΑ  104,6 ο Ηρακλής Τσαγκάρης, Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας και γιατρός στο νοσοκομείο «Αττικόν», αναφερόμενος στη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εξήγησε ότι παρότι η ενσωμάτωση άλλων γιατρών είναι δύσκολη, είναι πολύτιμη όπως υπογράμμισε.

Κάθε βοήθεια είναι δεκτή, δήλωσε μιλώντας στον ΘΕΜ 104,6 ο Ηρακλής Τσαγκάρης, Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας και γιατρός στο νοσοκομείο «Αττικόν», αναφερόμενος στη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εξήγησε ότι παρότι η ενσωμάτωση άλλων γιατρών είναι δύσκολη, είναι πολύτιμη όπως υπογράμμισε.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι πιεσμένη, ωστόσο το Αττικόν, το οποίο είχε εφημερία την Κυριακή, αντέχει όπως είπε ο κ. Τσαγκάρης. «Δεν υπάρχει κανένα περιστατικό στο Αττικόν που χρειάστηκε κρεβάτι και δεν βρήκε», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε, πως από τους 45 ασθενείς περίπου το 40% είναι από άλλα νοσοκομεία.

Για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ο καθηγητής σημείωσε ότι μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση λέγοντας ότι «κάποιες φορές σε έναν ασθενή η μικρότερη ποσότητα φαρμάκου λειτουργεί καλύτερα από τη μεγαλύτερη». Εκτίμησε, ότι τις επόμενες λίγες εβδομάδες η επιδημιολογική εικόνα θα είναι καλύτερη, καθώς θα αποδώσουν τα μέτρα ενώ την ίδια ώρα θα βελτιωθούν και οι καιρικές συνθήκες με την άνοδο της θερμοκρασίας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πόλεμος μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ για τα εμβόλια – Τι κρύβεται από πίσω;