Σοκ έχει προκαλέσει στην περιοχή της Μαλεσίνας στην Φθιώτιδα η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς οι νεκροί μέσα σε μόλις 18 μέρες έχουν φτάσει σε 18.

Όπως φαίνεται οι κάτοικοι της περιοχής αποδίδουν την αιτία της ραγδαίας μετάδοσης του κορωνοϊού με τις τραγικές αυτές συνέπειες σε έναν γάμο ο οποίος τελέστηκε και σε αυτόν βρίσκονταν 30 άτομα εντός του ναού και άλλα 200 απ’ έξω, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ γίνεται λόγος και για έντονο συνεχιζόμενο συνωστισμό στα καφενεία.

Η Μαλεσίνα βρισκόταν σε κόκκινο συναγερμό ήδη από τις 28 Φεβρουαρίου με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά να έχει επιβάλλει 24ωρο αποκλεισμό της περιοχής λόγω υψηλού αριθμού κρουσμάτων.

Το χρονικό των θανάτων

Στις 3 Μαρτίου η περιοχή θρηνεί τον πρώτο νεκρό από κορωνοιό. Επρόκειτο για έναν άνδρα ηλικίας 84 ετών.

Μέσα στις επόμενες ημέρες κι άλλοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους με 3 εξ αυτών να πεθαίνουν μέσα σε μόλις 2 ημέρες.

Επρόκειτο για μια 69χρονη κι έναν 38χρονο πατέρα  ο οποίος έχασε την μάχη με τον ιο προχθές ενώ τα ξημερώματα της Κυριακής πέθανε ένας 44χρονος, πατέρας δυο παιδιών, ο οποίος μάλιστα δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Την ίδια ώρα στους 50 υπολογίζονται οι ασθενείς με κορωνοιό που νοσηλεύονται.

Το κλίμα στην περιοχή είναι ιδιαιτέρως βαρύ με τον Δήμαρχο Λοκρών Θανάση Ζακεντέ, να δηλώνει χαρακτηριστικά πως η Μαλεσίνα πλήρωσε πολύ βαρύ τίμημα από την εξάπλωση της ασθένειας.

Ταυτόχρονα κάτοικοι τονίζουν πως η κατάσταση στην περιοχή είναι πολύ δύσκολη με πολύ κόσμο να νοσεί και τους πολίτες να βρίσκονται σε καθεστώς φόβου, θλίψης και πανικού.  «Νέοι άνθρωποι πληρώνουν το κακό», δηλώνει μάλιστα ένας εξ αυτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Εφημερίες «πολέμου» στα νοσοκομεία – 940 εισαγωγές μέσα σε 48 ώρες!