Δέκα ημερών δίδυμα διαγνώστηκαν με κορωνοϊό μαζί με τη μητέρα τους, τον πατέρα τους και τη γιαγιά τους. Από τον θάλαμο Covid η 38χρονη μητέρα μιλάει για την περιπέτεια της υγείας της.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η ίδια στο LIVE NEWS«εγώ μέσα στο μαιευτήριο το κόλλησα. Και εγώ και τα παιδιά. Βγήκαμε 8/3 και 10/3 ξεκίνησε ο σύζυγός μου, 11/3 εγώ και μετά άρχισα και έβλεπα λίγο και τα παιδιά έτσι κακοδιάθετα. Και η μητέρα μου νόσησε».


Δύο μέρες μετά το εξιτήριο, ο πατέρας και η γιαγιά των διδύμων εμφάνισαν υψηλό πυρετό, με τα δίδυμα και τη μητέρα τους να χρειάζονται νοσηλεία στο νοσοκομείο.

«Ο σύζυγός μου και η μητέρα μου (νόσησαν) λίγο πιο βαριά, με πιο έντονο βήχα, με αρκετό πυρετό. Χθες ο πνευμονολόγος χορήγησε στον σύζυγό μου αντιβίωση με σπρέι, σήμερα είναι κάπως καλύτερα, αλλά πέντε μέρες είχαν συνεχόμενα πυρετό, πότε 39,2 πότε 39,5», συνέχισε.

Εδώ και μια εβδομάδα τα δίδυμα με τη μητέρα τους νοσηλεύονται σε μονάδα Covid, με την υγεία τους να παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

«Εγώ είμαι καλύτερα, είχα πιο έντονες μυαλγίες, αλλά το πέρασα πιο ελαφρά. Τα μικρά είχαν λίγες μυξούλες, ήταν κάπως κακοδιάθετα στο θέμα του φαγητού και ο πυρετός τους δεν ξεπέρασε το 37,6», σημείωσε.

Κόλλησαν άλλες δύο οικογένειες

Όπως καταγγέλλει η οικογένεια, νοσηλεύτριες που νοσούσαν με κορωνοϊό φαίνεται να ευθύνονται για τη διασπορά του, ενώ άλλες δύο οικογένειες με νεογνά κόλλησαν κορωνοϊό μέσα στο ιδιωτικό μαιευτήριο.

«Άλλες δύο οικογένειες και η δικιά μου τρεις. Μωρά είναι και ταλαιπωρούνται. Δεν είναι δυνατόν και άλλες δυο οικογένειες που γεννήθηκαν στον ίδιο όροφο και η μητέρα και το μωρό να έχει κορωνοϊό. Κάτι συμβαίνει», προσθέτει η μητέρα.

Μάλιστα, στο ίδιο νοσοκομείο που νοσηλεύεται η 38χρονη μητέρα με τα δίδυμα της, νοσηλεύεται στο διπλανό θάλαμο και άλλη μια μητέρα με το μωρό της, που γέννησε στην ίδια κλινική.

Ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν χτυπήσει κόκκινο, κάποιοι αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα προστασίας, με τη διασπορά του κορωνοϊού να είναι ανεξέλεγκτη.